2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány + videó

A felelős állattartásra hívta fel a figyelmet az egyik Kutyaotthon. A nyílt-napon többek között olyan programokkal készülnek a szervezők, melyek fókuszában az állatok állnak.

  • A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány + videó

A Rex Kutyaotthon menhelyvezetője szerint az örökbefogadással kapcsolatban rengeteg tévhit él az emberek fejében.

Márton Judit menhelyvezető, Rex Kutyaotthon Alapítvány: "A legnagyobb tévhit az, hogy ha 1 kutya elmúlt 1-2 éves, akkor nem tanul semmit és nem fog ragaszkodni a gazdájához. Ez az egyik legnagyobb tévhit. A kutya kortól függetlenül is tökéletesen be tud illeszkedni bármilyen családba, bárhová, bárki mellé. Sőt, nemhogy ragaszkodni fog a gazdájához, de nagyon sok esetben sokkal hálásabb és sokkal ragaszkodóbb, mint amit kölyökkortól nevelnek fel, hiszen az bele csöppen-bele születik a jóba, ő viszont annyi mindenen ment keresztül, hogy hálás azért amit kapni fog."

Leendő állattulajdonosként fontos tisztában lennünk a saját lehetőségeinkkel és az örökbefogadott állat igényeivel-erről pedig már az alapítvány elnöke beszélt.

A Rex Kutyaotthon éppen ezért rendezi meg minden évben az úgynevezett felelős állattartás napját. A mostani eseményen kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal és interaktív élő állatos gyermekelőadással várták az érdeklődőket.

Koleszár István elnök, Rex Kutyaotthon Alapítvány: "2017 óta ünnepeljük. A Rex Alapítvány kezdeményezte ezt az állattartók, illetve az állatszerető polgárok felé és igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen manapság már naponta, hetente beszélünk arról, hogy felelősen kell tartani az állatokat. Ezt nem elég egyszer hangsúlyozni egy évben, hanem minden nap ezt kell tennünk."

Az alapítvány önkéntes program formájában lehetőséget biztosít azok számára is, akiknek nincs lehetőségük állatot tartani, azonban mégis szívesen foglalkoznának állatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!