2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Árcsökkentésre szólította fel a kormány az üzemanyag-kereskedőket + videó

Csütörtökön sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Az eseményt a HírTV élőben közvetíti.

  • Árcsökkentésre szólította fel a kormány az üzemanyag-kereskedőket + videó

A kormány szerdai ülésén foglalkozott a háború kérdésével. Gulyás Gergely közlése szerint  azt látni, hogy míg korábban egyes tagállamok voltak azok, amelyek háborúpárti nyilatkozatokat tettek, mostanra a NATO is arra készül, hogy aktív szereplő legyen a háborúban. 

Egyelőre segítságnyújtásról, fegyverszállításról, ukrán katonák kiképzéséről van szó, de most már egészen nyíltan beszélnek, hogy csapatokat is kell Ukrajna területére küldeni, ez a lehető legrosszabb forgatókönyv, ez világháborúhoz vezethet, hiszen atomhatalmak állnak egymással szemben

- hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely. 

Hozzátette: a magyar kormány azt mondja, mindenképpen ki kell maradni a háborúból és ha erról nem lehet a NATO-szövetségeseket meggyőzni, Magyarország akkor is ki akar maradni a háborúból. 

A háborús árakon ne lehessen nyerészkedni

Gulyás Gergely elmondta, a benzinár esetében is megfizetjük a háborús konfliktusok árát.

Ezek az árak akkor fognak jelentősen csökkeni, ha béke lesz

- tette hozzá. A háborús árakon már ne lehessen nyerészkedni - jegyezte meg a miniszter. 

A magyar árak magasabbak a környező országok átlagánál. 

Gulyás Gergely elmondta,

a kormány arra szólította fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy vigyék le az áraikat a régiós átlag szintjére. Ha az üzemanyag-kereskedők nem tartják be önkéntesen ezeket a megállapodásokat, akkor a kormány lesz kénytelen érvényt szerezni ezeknek.

Alaptörvény-módosítások

Az alaptörvény módosítása kizárja annak lehetőségét, hogy olyan személy kegyelmet kapjon, aki kiskorúak sérelmére követett el szexuális bűncselekményt, vagy abban közreműködött - mondta a miniszter. Gulyás közölte, hogy ezzel párhuzamosan szigorítják a gyermekvédelmi törvényt, ami már a parlament előtt van. Mindez hatékony jogi keretet is jelent majd. 

A kormány mindezek mellett nem kívánja az EU hitelközösséggé való alakítását, és ezért olyan módosítást terjeszt elő, miszerint csak a parlamenti képviselők kétharmadára lesz szükség egy közös uniós hitelfelvételhez.   

Jön a kínai elnök

Május 8-10 között a kínai elnök lesz Budapest vendége - jelentette be Gulyás Gergely.

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!