2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:25

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Pentagon: hamarosan katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Pentagon: hamarosan katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok + videó

A tartalomból:

  • Az orosz erők kedd reggel irányított légibombát dobtak a Donyeck megyei Kosztyantinyivka városára, aminek következtében öt helyi lakos megsérült - közölte a régió kormányzója. Hozzátette: egy nap alatt az oroszok 15 alkalommal lőtték a donyecki régió településeit. 130 embert, köztük 19 gyereket evakuáltak a frontvonalról.
  • Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Facebookon közölte, hogy az orosz hadsereg rakétacsapást mért a megyeszékhely, Dnyipro környékére.
  • Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a kormányülésen bejelentette, hogy a kormány további több mint 8 milliárd hrivnyát (75 milliárd forintot) különített el erődítmények építésére az állami költségvetésből. "Eszerint az év eleje óta már csaknem 38 milliárd hrivnyát (355 milliárd forint) különítettünk el a védelmi vonalak megerősítésére, és nem állunk meg itt" - tette hozzá a kormányfő.
  • Közel 500 ezer embert veszítettek az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa vezetett tárca keddi vezetőségi ülésén. "A különleges hadművelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők veszteségei összességében csaknem félmillió katonát tettek ki" - mondta a miniszter, egyúttal kilátásba helyezve az ukrán területen lévő logisztikai központok és a nyugati fegyvereket tároló raktárbázisok elleni csapások intenzitásának növelését, valamint azt, hogy az orosz fél el fogja érni kitűzött céljait.
  • Az Egyesült Királyság a bruttó hazai termék (GDP) 2,5 százalékára növeli védelmi kiadásait 2030-ig - jelentette be Rishi Sunak brit miniszterelnök kedden Varsóban, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatójukon. Minden eddiginél nagyobb katonai segélyt nyújt a brit kormány Ukrajnának. Az 500 millió font (230 milliárd forint) értékű új segélyprogramot Rishi Sunak miniszterelnök jelenti be lengyelországi látogatásán.
  • Nincs békefolyamat Oroszország nélkül - jelentette ki kedden Ignazio Cassis svájci külügyminiszter az országa által az ukrajnai háború lezárása érdekében szervezett békekonferenciára utalva.
  • Ha Lengyelországba atomtöltet hordozására alkalmas eszközöket telepítenek, az lengyel részről elrettentő erő is lehet, orosz szempontból pedig célponttá teheti Lengyelországot - mondta az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.
  • A Pentagon szerint hamarosan katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok. Ezt az amerikai védelmi minisztérium szóvivője jelentette be. Pat Ryder tábornok szerint a katonák fő feladata a háborús stratégia tervezése és az amerikai fegyverek útvonalának nyomon követése lesz.
  • Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!