2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy radikalizálódott fiatalt késes támadása után

Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy 16 éves, "radikalizálódott" fiatalt a nyugat-ausztráliai Perth külvárosában, miután késes támadásban megsebesített egy embert - jelentette vasárnap a helyi kormányfő és a rendőrség.

  • Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy radikalizálódott fiatalt késes támadása után

Roger Cook, a szövetségi állam miniszterelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, a késsel felfegyverkezett tinédzser "rárontott" a rendőrökre, és az egyik rendőr halálos lövést adott le rá. Hozzátette: "vannak arra utaló jelek, hogy az interneten radikalizálódott. Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy jelenleg úgy tűnik, egyedül cselekedett" - mondta.

A rendőrség szombat este telefonhívást kapott egy férfitól, aki arra figyelmeztetett, hogy "erőszakos cselekményeket" fog elkövetni, de nem adta meg a nevét vagy a tartózkodási helyét - közölte újságírókkal Col Blanch, az állami rendőrség vezetője. Néhány perccel később a hatóságok egy segélyhívást kaptak arról, hogy "egy késes férfi menekül" a Perth déli külvárosában lévő Willetton egyik parkolójából.

A rendőrség gyalogos kamerájának felvételei szerint a tinédzser nem volt hajlandó letenni a kést, ahogy a rendőrök kérték. A rendőrök két sokkolót is elsütöttek, de "egyiknek sem volt teljes hatása". "A fiatal tovább haladt (egy rendőr) felé, akinél lőfegyver volt, és egyetlen lövést adott le, ami halálosan megsebesítette" a támadót - közölte a rendőrségi tisztviselő.

A tinédzser még aznap este meghalt a kórházban. A késes támadásban megsérült középkorú férfi súlyos, de stabil állapotban van - tette hozzá a nyilatkozó. Ugyanezen forrás szerint a tinédzsernek mentális egészségügyi problémái voltak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!