2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Külföld

Tusk a Mandinert támadja, mert Morawiecki Brüsszelt kritizálta a magyar lapnak adott interjúban

A tények nem zavarják össze a lengyel baloldalt, Donald Tusk szavait ismételgetve oroszbarátnak nevezik a Mandinert és Mateusz Morawieckit, pedig a volt kormányfő épp azt mondta el az interjúban, hogy Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területét.

  • Tusk a Mandinert támadja, mert Morawiecki Brüsszelt kritizálta a magyar lapnak adott interjúban

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek azt követően, hogy Donald Tusk oroszbarát lapnak nevezte a Mandinert csak azért, mert a lapunknak adott interjújában Mateusz Morawiecki azt mondta, Brüsszel veszélyt jelent az európai demokráciára. De emellett azt is kijelentette, hogy Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területét és az orosz katonák háborús bűneiért nemzetközi bíróságnak kell ítélkeznie.

Tusk szövetségeseit viszont nem zavarták össze a tények, alaposan belelendültek Morawiecki kritizálásába.

Robert Biedron, az Új Baloldal társelnöke gyakorlatilag megismételte a kormányfő szavait, hiszen a TVN24-nek azt mondta, Morawiecki úgy viselkedik, mint egy „hasznos idióta". Ennél is tovább ment Krzysztof Brejza, a PO EP-képviselője:

Ez undorító és lengyelellenes. Teljesen ellentétes a nemzeti érdekeinkkel, hogy Morawiecki a Putyin-barát Magyarország arca lesz, és így rágalmazza az Európai Uniót.

A Wpolityce tudósítása idézi Marcin Kierwinskit is, a Bel- és Közigazgatási Minisztérium vezetőjét, aki szerint a Mowawiecki képével „teleplakátolt" Budapest a bizonyíték arra, hogy volt kormányfő és Orbán Viktor oroszbarát és EU-ellenes szövetséget alkot.

A kritikákra reagált a PiS politikusa, Piotr Müller is, aki felhívta arra a figyelmet, hogy ez egy normális interjú volt egy hetilapnak, a szöveget pedig teljes egészében kell értelmezni, nem csak a címet kiragadva. „Az Európai Unió kulcsfontosságú Európa fejlődése szempontjából, de igenis vannak hiányosságok, amiken javítani kell" – tette hozzá.

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!