2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Külföld

Orbán Balázs: Felismertük, hogy a neoliberális rend nem felel meg a nemzeti gondolatnak

Nem akarunk hidegháborút, nem akarunk perifériára kerülni mondta Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, aki Tucker Carlsonnál járt.

  • Orbán Balázs: Felismertük, hogy a neoliberális rend nem felel meg a nemzeti gondolatnak

Tucker Carlson felvezetésében Magyarországot mint tengerektől elzárt, kevesebb mint 10 milliós, alig 500 kilométer széles, lapos országként mutatta be – ahol a nagy kérdés, hogyan tudja a saját szuverenitását megőrizni évszázadokon át.

Szerinte a mostani szuverenitás őrzője Orbán Viktor miniszterelnök – a magyar nemzeti stratégiáról pedig Orbán Balázs új könyve szól. Ennek kapcsán fogadta Tucker Carlson Orbán Balázst a stúdiójában.

Carlson szerint Magyarország a valóságban egy teljesen normális ország, Washingtonban viszont azt hallja, hogy egy szörnyű, fasiszta állam.

Miért történik ez? – tette fel a kérdést.

Orbán Balázs történelmi fejtegetéssel kezdte: régi, büszke, történelmi ország, kulturális sziget Magyarország, amely visszanyerte szuverenitását. Magyarország szeretné önmagát és szuverenitását megőrizni ebben a mostani világban. A mostani liberális eliteknek ez egy meglepő fejlemény, nincsenek ehhez hozzászokva.

A Szovjetunió összeomlása után, az unipoláris világrend pillanatában a neoliberális gondolkodás uralta a világot, globalista ideológia született, amit mindenkinek követnie kellett, hogy a rendszer része tudjon lenni. Ha nem így tett, ki lett dobva.

Most Orbán Balázs azt reméli, hogy ennek a világnak vége van, és nemzeti konzervatív korszak következik, 

egymást tisztelő, szuverén nemzetekkel. A neoliberálisok ugyanakkor még az utolsó összecsapásra várnak a nemzetállami gondolattal, ami veszélyes.

Orbán úgy látja: ma már egyre több fejlődő ország szeretne kilépni az eddigi világrendből, nekik megvannak a maguk értékrendjeik, életmódjuk, sikerreceptjeik. Meg akarják őrizni a szuverenitásukat és van önbizalmuk is. Ellenben nyugaton sokan frusztráltak, önbizalmukat vesztettek. A neoliberálisok félnek attól, hogy elveszítik hatalmukat és befolyásukat, emiatt pedig durvábbak lettek a módszereik.

Orbán Balázs szerint minden országnak megvan a feladata most, az Egyesült Államoknak, Magyarországnak is. A mostani környezetben barátokra, szövetségesekre van szükség az előttünk álló küzdelmekhez.

Tucker Carlon emlékeztetett arra, hogy 1989 körül az Egyesült Államok nagyon népszerű volt a világban, ahogy az amerikai ideológia is. Orbán Balázs szerint viszont az elmúlt húsz évben viszont ez megváltozott: felismertük, hogy a neoliberális rend nem felel meg a nemzeti gondolatnak.

A teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!