2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Külföld

Több tízezer illegális bevándorló érkezett Spanyolországba + videó

Négy hónap alatt csaknem 20 ezer illegális migráns érkezett szabálytalanul Spanyolországba - ez derült ki a belügyminisztériumának legfrissebb statisztikájából.

  • Több tízezer illegális bevándorló érkezett Spanyolországba + videó

Majdnem háromszor annyi illegális bevándorló kötött ki Spanyolországban az év első négy hónapjában mint tavaly ugyanebben az időszakban- ez derült ki a belügyminisztérium legújabb statisztikájából. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy míg tavaly nagyjából 6800, addig idén már közel 20 ezer afrikai menekült érkezett ide, közülük is a legtöbb embert a Kanári-szigeteken húzták ki a vízből, ahol az országosnál is látványosabb a statisztika. Oda ugyanis már majdnem ötször annyian érkeztek mint tavaly és megfelelő intézkedések híján nincs megállás, hetente több száz érkezővel kell továbbra is számolni.

Közben egyre több a probléma az országban szétszéledt menekültekkel - merthogy a kormány nem követi figyelemmel a mozgásukat, azt a segélyszervezetekre bízta. Múlt héten az egyik melillai befogadóközpont ellen tettek panaszt, mert az ott lévő gyerekek folyamatosan kárt tesznek a biztonsági cég berendezéseiben, Baszkföldön eközben egy már kiutasított marokkói férfi molesztált egy kislányt, de folyamatosak a lopással kapcsolatos bejelentések is, hisz ezek az emberek papírok híján nem tudnak másképp boldogulni. A napokban Valenciában ismét kiraboltak egy turistát. Két algériai férfi lopott el tőle egy több ezer eurót érő órát és arany karkötőt. Végül mindkettőt letartóztatták. Ciudad Realban pedig egy a baszkföldihez hasonló szexuális zaklatás történt, két marokkói férfi molesztált egy 15 éves lányt. Végül a feljelentésnek köszönhetően ők is rács mögé kerültek. A Vox helyi képviselője arra szólította fel a női szervezeteket, hogy közösen ítéljék el a történteket és követeljenek választ a központi kormánytól. A párt nyomatékosította, hogy meg kell erősíteni Spanyolország határait és egyéb intézkedés mellett az ideérkezőket azonnal vissza kell küldeni a származási országukba, mert másképp nem lehet megfékezni az egyre súlyosabb illegális migrációt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!