2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Adás

Napi aktuális

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Horváth József: Nagyon komoly szakmai hibák történtek + videó

vizsgálat indult Robert Fico testőrei ellen, a szlovák miniszterelnök továbbra is súlyos állapotban van, újabb műtét vár rá. Minden, amit a merényletről és annak hátteréről tudunk. Vendégünk Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója és Kemény János, az NKE John Lukacs Intézet tudományos munkatársa de kapcsoltunk felvidékre Pomichal Krisztiánhoz, az MCC Felvidék igazgatójához is.

Vezércikk

Vezércikk: A Fico-merénylet veszélyes folyamatok kezdete lehet Európában + videó

Aki most nem azon dolgozik, hogy nyugtassa a kedélyeket, az maga is bűnrészes lesz minden további erőszakos cselekményben. Békés Mártont, Pindroch Tamást és Rákay Philipet arról is faggattuk, vajon hogyan lehet megelőzni a további politikai erőszakot Közép-Európában a szlovák miniszterelnök elleni merénylet után.
Napi aktuális

Hal Melinda: Egyre több ilyen eset történhet, ha nem kezdünk el foglalkozni a béke kérdésével + videó

Politikai indíttatású merénylet történt, mit lehet tudni az elkövetőről? Hal Melionda klinikai szakpszichológussal, az MCC Tanuláskutató Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
Napi aktuális

Tárnok Balázs: Szlovákiában elkezdődött az egymásra mutogatás + videó

Orbán Viktor arról beszélt, a béke melletti harcban Magyarországnak kétszeres erővel kell tovább küzdenie. Erről is kérdeztük Gubík Lászlót és Tárnok Balázst, az NKE Európa Stratégia Kutatóintézet intézetvezetőjét.
Belföld

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
Napi aktuális

Alvilági pénzekkel is üzletelhettek Magyar Péter bizalmasának bűntársai + videó

Magyar Péter rágalomról beszél, és azt mondja, S. Mária nincs kapcsolatban a Tisza Párttal. Eközben sajtóhírek már alvilági kapcsolatokról is írnak, meg arról, hogy S. Mária intézi a Tisza Párt pénzügyeit. Ez is téma volt az újságírói vitában, amelyben Lampé Ágnes és Szalai Szilárd vettek részt.
Belföld

Hosszabb ideig is eltarthat a szlovák kormányfő felépülése + videó

Egy lőfegyverrel okozott sérülés mindenképpen súlyosnak tekinthető, de ha az mellkast vagy hasüreget ér, annak beláthatatlan következményei lehetnek - erről beszélt híradónknak a Magyar Honvédség fősebésze.
Belföld

Igazságügyi pszichológus: Ilyen erőszak után a társas fertőzés esete is fennáll + videó

Amikor egy ilyen erőszakos politikai cselekmény történik, az újabb erőszaknak ágyazhat meg - figyelmeztetett Napi Aktuális műsorunkban az igazságügyi pszichológus.
Sport

Távozik Dejan Stankovic, az FTC vezetőedzője

Dejan Stankovic távozik a magyar bajnok és Magyar Kupa-ezüstérmes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról és az orosz Szpartak Moszkvánál folytatja.
Komment

Komment - A Robert Fico elleni merénylet politikai előzményei és hatásai + videó

Tegnap meglőtték a szlovák miniszterelnököt, Robert Ficót. Az elkövető egy 71 éves, lévai férfi, aki biztonsági őrként dolgozott, így legálisan tartott fegyvert. Erről a témáról is elmondta véleményét Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője, Pálfalvi Milán, a Nézpoont Intézet elemzője, Brenner Koloman, a Jobbik Konzervatívok frakcióvezető-helyettese és Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke.
Belföld

Orbán Viktor: Bizakodunk Robert Fico felépülésében, de most egyedül kell küzdenünk a békéért + videó

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, ahol tárgyalt a város polgármesterével, Szemereyné Pataki Klaudiával, majd a szlovák miniszterelnök elleni merényletről is beszélt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.
Belföld

Magyar Péter lelkes híve pezsgőt akart bontani, mert azt hitte, hogy Orbán Viktort lőtték le

Döbbenetes kommentek sokasága született néhány óra alatt a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen elkövetett merényletről közzétett bejegyzések alatt egyes baloldali politikusok, illetve híveik közösségi oldalán.
Külföld

Origo: A merénylő korábban tüntetett a szlovák kormányfő ellen videó

Robert Fico radikális baloldali merénylője Ukrajna mellett tüntetett és gyűlölte a szlovák miniszterelnök békepárti politikáját - számolt be róla az Origo.
Napi aktuális

Dizseri András célja, hogy Diósd egy zöld, modern, családbarát kertvárossá válhasson + videó

Vendégünk volt Dizseri András Diósd polgármesterjelöltje, aki arról is beszélt, hogy miként adna új lendületet a településnek.
Radar

Radar - Ökumenikus május a gyerekekért + videó

Az elesettek segítése, felemelése nehéz, de társadalmilag elhanyagolhatatlan feladat. Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta végzi ezt a fontos munkát, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül.
Radar

Radar - TikTok-on bukott le a milliárdos csaló + videó

A TikTokon posztolt videókat, így bukott le a milliárdos csalásért elítélt férfi.
Radar

Radar - Holló Attila: A biztonsági szolgálat megtette, amit lehet + videó

Még mindig folynak a találgatások és az elemzések, hogy vajon ki hibázott vagy megelőzhető lett volna-e a Robert Fico szlovák elnök elleni merénylet.
Belföld

Varga Mihály: az európai káosz és forgószél közepette Magyarország a béke szigete + videó

Magyarország az európai káosz és forgószél közepette a béke szigetének tűnik, és a polgári kormány célkitűzése, hogy ez így is maradjon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Tiszafüreden, a Kiss Pál Múzeum felújított épületében megnyílt Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás megnyitóján.
Paláver

Paláver: Robert Fico megjósolta az ellene elkövetett merényletet? + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Kroó Zita.
Belföld

Hidvéghi Balázs: Gyurcsány és Karácsony LMBTQ-aktivistákat szabadítana rá a gyerekekre

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Karácsony Gergely főpolgármester együtt szabadítaná rá az LMBTQ-aktivistákat a gyerekekre.
Külföld

Négy lövedék találta el a szlovák miniszterelnököt, még nincs túl az életveszélyen

Négy lövedék találta el Robert Fico szlovák miniszterelnököt az ellene irányuló merényletben, ezek együtt nagyon súlyos sérülést okoztak neki, és bár az állapotát sikerült stabilizálni, még nincs túl az életveszélyen - közölte Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes csütörtök délután Pozsonyban.
Belföld

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék kitiltanák az autókat a fővárosból + videó

Tagadja, de bizonyíték van arra, hogy Karácsony Gergely kitiltaná az autókat a fővárosból - erről osztott meg videót Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán.
Belföld

Karácsony Gergely továbbra is hallgat a 2019-es kampányfinanszírozási botrányról + videó

Továbbra is hallgat Karácsony Gergely az egyre dagadó kampányfinanszírozási botrányról. A Mediaworks-höz került dokumentumokból kiderült, hogy már az 5 évvel ezelőtti főpolgármesteri kampányát is külföldről pénzelték - de a módszer és a szereplők is ugyanazok.

Legfrissebb híreink

Korábban tüntetett Fico ellen a merénylő + videó

Korábban tüntetett Fico ellen a merénylő + videó

A tvnoviny.sk szlovák lap írta meg, hogy a Noviny tévécsatorna felvétele szerint Robert Fico merénylője, Juraj Cintula már a szerdai merénylet előtt is tüntetett Fico ellen, amikor április 24-én Alsókorompán szintén kihelyezett kormányülésen vett részt a miniszterelnök. „Éljen Ukrajna”, „hazaárulók” vagy „elég Ficóból” – többek között ezeket kiabálta ő is néhány tüntetővel együtt.

Radar

Belföld

Orbán szerint Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton, de ezt a folyamatot most megakasztották

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért – írja Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.
Belföld

Gyanús tanácsadói szerződéssel szerezhették a pénzt Karácsonyék kampányának finanszírozására

Egy teljesen életszerűtlen, több szempontból is gyanús „tanácsadói” szerződéssel szerzett külföldről, a 2019-es önkormányzati választások előtt 112,5 millió forintot Mravik Zsolt egyszemélyes vállalkozása, a Bakony Rental Kft., amelyből gyorsan ki is vett 89,4 milliót a tulajdonos-ügyvezető, majd ebből a pénzből továbbítottak 75 millió forintot, amely minden bizonnyal Karácsony Gergely kampányában „hasznosult”.
Belföld

Átadták a városi mini erdőt Sopronban + videó

A Miyawaki-erdők világszerte egyre több helyen tűnnek fel.
Belföld

Dobrev Klára nem pánikol a Tisza párt miatt + videó

Dobrev Klára szerint: amíg az ellenzéki erők nem fognak össze, addig nincs esély leváltani a Fideszt.
Külföld

Háziőrizetbe mehet Ilaria Salis + videó

Ilaria Salis ügyvédje szerint így az Európai Parlamenti választásokon is aktívabban tud majd online kampányolni.
Külföld

Lövöldözés Svédországban, életveszélyben a sérült + videó

A Híradóban élőben kapcsoltuk Bugnyár Zoltán tudósítónkat Brüsszelből.
Külföld
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

A "három csapás" alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – erőszakos többszörös visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!