2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

Lemondott a bizottsági tagságáról Vagányi Eszter, aki úgy kapott százezreket a XVIII. kerületi adófizetők pénzéből, hogy közben Koppenhágában él és egyetlen ülésen sem vett részt. A baloldali többség azért sikeresen ellehetetlenítette az alapos vizsgálatot.

  • A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

A Mandinerhez eljutott dokumentumok azt bizonyították, hogy a Dániában tanuló nő úgy kapta meg havonta a minimálbér 50 százalékának megfelelő tiszteletdíját, hogy az Egészségügyi és Szociális Bizottság egyetlen ülésén sem vett részt.

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt, ám azon a Szaniszló Sándor DK-s polgármester által vezetett baloldali többség elutasította az ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását.

Az ülés jegyzőkönyve alapján a képviselő-testület a hat fideszes képviselő igenje mellett 13 tartózkodással nem fogadta el Tóth Kálmán és Szarvas Attila előterjesztését. Előbbi szerint azért lett volna indokolt a bizottság, hogy megvizsgálhassák, hogyan történhettek meg olyan kifizetések, amelyek mögött nem volt semmiféle valós teljesítés, és miként lehetséges, hogy valaki munka nélkül kapott fizetést az önkormányzattól.

Korábban Papp Tibor, a kormánypárti frakció helyi szóvivője úgy fogalmazott, Szaniszló Sándor a kerületi adófizetők pénzéből támogatja politikai kitartottjait.

Kőrös Péter MSZP-s alpolgármester kissé gúnyosan arra kérdezett rá, hány hiányzás után igényelnének vizsgálóbizottságot a fideszes képviselők, és Tóth Kálmán nem járt sikerrel, amikor megpróbálta elmagyarázni, hogy nem a darabszám a lényeg, hanem a tendencia:

Vagányi Eszter egyetlen ülésen sem vett részt, és nem akkor mondott le, amikor Koppenhágába költözött, hanem a botrány kirobbanása után.

Forrás: Mandiner 

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Amikor az Európai Unió külpolitikájának irányítója Európára kiterjedt háborúról beszél, akkor kell még bárkinek is bizonygatni, hogy Brüsszelben olyan háborúpárti politikusok uralkodnak, akiket a béke érdekében le kell váltani júniusban? A kérdésről a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!