2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A GVH vizsgálhatja az erzsébetvárosi önkormányzat és a klubtulajdonosok együttműködését + videó

A Gazdasági Verseny-hivatal vizsgálhatja az erzsébetvárosi önkormányzat és a helyi klub-tulajdonosok együttműködését - a Magyar Nemzet szerint.

  • A GVH vizsgálhatja az erzsébetvárosi önkormányzat és a klubtulajdonosok együttműködését + videó

A belső-erzsébetvárosi bulinegyedben élők és a civil szervezetek is többször jelezték, hogy a hangos szórakozóhelyek megnehezítik az ott élők mindennapjait. 

"Egy olyan kerületet építünk fel, amit minőségi kultúrára, minőségi turizmusra, minőségi vendéglátásra és ahogy az előbb mondtam kreatív kulturális iparra épül." Ezt ígérte nem sokkal megválasztása után a kerület DK-s polgármestere. Niedermüller Péter öt évvel ezelőtt többek között azzal kampányolt, hogy egységes éjféli zárórát vezet be a VII. kerületi vendéglátóhelyeken. A Magyar Nemzet azt írta, legutóbb az önkormányzat kétszázban maximálta az éjfél után is nyitva tartható vendéglátóhelyek számát, az engedélyek kiadását pedig egyesületi tagsághoz kötötte.

"Amihez hasonlítanom kéne, akkor chigagói szindikátushoz hasonlítanám, ez az Erzsébetvárosban meghúzódó maffiaszál." Az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője szerint tehát így azoknak a vendéglátósoknak, akik nem szeretnék éjfélkor bezárni, be kell lépniük az öt legnagyobb helyi szórakozóhely-tulajdonos által alapított egyesületbe és tagdíjat kell fizetniük.

Garai Dóra, önkormányzati képviselő, Budapest, VII. kerület, Élhető Erzsébetváros Egyesület: "Természetesen a rendeletben ennél ügyesebben van megfogalmazva, úgy van ez megfogalmazva, hogy tagja olyan egyesületnek, amely társadalmi felelősségvállalási szerződést köt az önkormányzattal. Csakhogy az önkormányzat a Közös Erzsébetvárosért Egyesületen kívül, amely az öt legnagyobb diszkótulajdonost és ingatlantulajdonost foglalja magában, nem kötött mással szerződést."

Garai Dóra azt mondta, ez felveti a kartellezés gyanúját, emiatt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál. A városrész kormánypárti polgármesterjelöltje szerint a jelenlegi baloldali vezetés becsapta a kerületben élőket.

Benedek Zsolt, polgármesterjelölt, Budapest, VII. kerület, Fidesz-KDNP: "Látszik, hogy Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi dollárbaloldal átállt a kocsmárosok pártjára, tulajdonképpen nem képes és nem is akarja megoldani ezt a helyzetet ami belső-erzsébetvárosban kialakult."

Az ügyben a Magyar Nemzet kérdezte Niedermüller Pétert is, a kerület polgármestere azonban nem adott válaszokat a bulinegyedet érintő kérdésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!