2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Szolgának születtek

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

A gyermekorvos szerint is kiemelten fontos az átoltottság + videó

A gyermekorvosok szerint az átoltottság fenntartása megvédi a társadalmat a járványoktól, a kötelező vakcinákkal a halálos megbetegedéseket lehet elkerülni. Korábban a Belügyminisztérium államtitkára azt mondta: meg kell védeni a gyermekorvosokat az oltásellenes csoportokkal szemben, akik az utóbbi időben számos pert indítottak ellenük a kötelező vakcinák beadása miatt.

  • A gyermekorvos szerint is kiemelten fontos az átoltottság + videó

Az elmúlt időszakban különböző oltásellenes csoportok pereket indítottak gyermekorvosok ellen a vakcinák beadása miatt. Az interneten is egyre több álhír terjed, ami a védőoltások ellen hergel. 

A szakember szerint a vakcinák beadása fontos az immunrendszer számára, így elkerülhetők a halálos kimenetelű fertőzések.

"Amikor itt a rendelőben adunk a gyerekeknek kötelező védőoltások címén vakcinákat, akkor a szervezet saját immunrendszerét mobilizáljuk és ő hoz létre tulajdonképpen védelmet a vakcina segítségével és így elkerülhetőek olyan súlyos halálesetek, amik régen sajnos egyáltalán nem voltak ritkák, például a diftéria, szamárköhögés." - mondta Pátre László, gyermekorvos. 

Pátre László rávilágított arra is, hogy Magyarországon a jelenlegi magas átoltottsági szint miatt védve vannak a gyermekek az akár külföldről is behozott veszélyes betegségek ellen is. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban egy Facebook videóban felelőtlennek nevezte az oltásellenesek viselkedését, továbbá azt is hozzátette: a magyar kormány megvédi a gyermekorvosokat a nemtelen támadásokkal szemben.

"Elfogadhatatlan, hogy az oltásellenes csoportok most már perekkel támadják a gyermekorvosokat. A kormány megvédi a gyermekorvosokat. ((eddig lehet névinzert)) Minden orvos amikor oltást ad be, az orvosi esküje szerint cselekszik, a gyermek egészségét, a gyermek életét védi. Akik pereket indítanak, olyan gyermekorvosokat aláznak és hurcolnak meg, akik a gyermekek gyógyítására esküdtek fel." - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára

Az államtitkár figyelmeztetett: amennyiben az átoltottság szintje visszaesik, úgy könnyen visszatérhetnek a kanyaróhoz vagy a szamárköhögéshez hasonló rég elfeledett, súlyos járványok.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!