2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Aggályok Karácsonyék ajánlóívei körül

Szeretünk beszélgetni az emberekkel - ezzel magyarázta Karácsony Gergely, hogy miért vettek fel tizennégyszer több ajánlóívet, mint amennyi a jelöltté váláshoz szükséges. Ezeken ötezer helyett, így összesen 72 ezer aláírást gyűjthettek. Karácsony tagadta, hogy így gyűjtöttek volna illegálisan személyes adatokat. Közben egy olyan telefonos applikációt is átvennének a törököktől, amellyel folyamatosan kapcsolatot lehetne tartani a pártokhoz tartozó önkéntesekkel.

  • Aggályok Karácsonyék ajánlóívei körül

Ironikusan, ezzel magyarázta Karácsony Gergely, hogy miért is vettek fel aránytalanul sok - ötezer helyett hetvenkétezer aláíráshoz elegendő ajánlóívet az önkormányzati kampány elején. Puzsér Róbert korábban egyenesen csalással vádolta meg Karácsonyékat, de az adatvédelmi biztos szerint is aggályos amit tettek. Azt mondta: korábban volt rá példa, hogy lefénymásolták ellenzéki pártok az íveket, de Karácsony Gergely szerint ők nem készülnek ilyenre. Karácsony tagadta, hogy illegálisan gyűjtenének személyes adatokat. 

"Pontosan tudjuk a törvényi szabályozást, hogy az ajánlóíven lévő adatokat nem lehet megőrizni, nem is őriztük meg őket, egyszerűen szeretünk beszélgetni az emberekkel és sok beszélgetéshez, amelyek az ajánlás időszakában történtek, sok ajánlóív kell, semmilyen visszaélés nem történt a személyes adatokkal"

- mondta Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Karácsony Gergely egy olyan telefonos applikációt is átvenne a törököktől, amellyel folyamatosan lehetne tartani a kapcsolatot a pártokhoz tartozó önkéntesekkel. Ez azonban adatvédelmi aggályokat vet fel. A Karácsonnyal kampányoló VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt azonban állítja: ezzel a lehetőséggel nem élne.

"Csak annyit csinálunk, amennyit egyébként a törvény számunkra lehetővé tesz: ajánlásokat gyűjtünk, a választási biztosságtól megkapott ajánlóíveket tegnap leadtuk, az üreseket is, tehát ezt a dolgot befejeztük, nincs most már tovább aláírás gyűjtés, hála a Jóistennek elegendő aláírást kaptunk"

- jelentette ki az VIII. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje, Pikó András. 

Karácsony Gergelyről rövid időn belül másodszor derült ki, hogy nem ismeri Budapestet. Az ATV-ben élő adásban a Városligetbe helyezte a Nemzeti Múzeumot, korábban pedig Csepelről hitte azt, hogy a városrész Észak-Pesten van. Ennek ellenére szerinte alkalmas a főváros vezetésére.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!