2024. 04. 29. Hétfő Péter napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Bérlakásprogram híján riogat Pikó András

A kerületi polgármester a kormányra mutogatva vezet meg 210 családot azzal, hogy az utcára kerülnek – miközben nincs szó erről. Ám az most kiderült, hogy Pikó 5 éve becsapja az embereket, és nincs bérlakásprogramja.

  • Bérlakásprogram híján riogat Pikó András

Úgy tűnik, kampányszlogenjével ellentétben mégsem „Magyarország legjobb bérlakásprogramja” Pikó Andrásé. Kiderült ugyanis, hogy csak papíron hasít a lakásfelújításokkal Józsefváros polgármestere, aki a napokban vallotta be: nem tud cserelakást biztosítani annak a 210 családnak, akiket a Ludovika Campus fejlesztés miatt október végéig el kellene helyeznie. A helyzet nemcsak azért kínos, mert a baloldali politikus saját bérlőit ijesztgeti teljesen fölöslegesen, hanem azért is, mert 2019-es kampányában nem ezt ígérte...

Ha Pikó András megvalósította volna kampányígéretét az elmúlt 5 évben, most nem izzadt volna le attól a helyzettől, hogy az állam kisajátítana 10 bérházat a már 12 éve tartó Ludovika Campus-fejlesztés keretén belül. Mint ismert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárképző kart hoz létre, a kiválasztott józsefvárosi, rossz állapotban lévő épületek helyén. A környezettudatos projekt számos előnnyel jár a kerületben élők számára, a városrész régóta vágyott rehabilitását hozza el: egy lepusztuló, szlömösödő városrész helyén pezsgő diákváros épülhet, ráadásul komoly állami segítséggel. A beruházás 2012-ben indult el, azóta tartanak a tárgyalások is. Az ügy most újabb mérföldkőhöz ért a 10 omladozó bérház kisajátításával.

A polgármester a hírre gyorsan magához ragadott egy operatőrt és sajtótájékoztatót tartott, kivonult az egyik Diószegi utcai épületbe, hogy „alágyújtson” a lakóknak. Széttárta a kezét, mondván, hogy nem tud cserelakásokat adni október végéig a bérlőknek, mert évente csak 40-50 lakást tudott az önkormányzat felújíttatni, és maximum 30 családot tud elhelyezni a 210 helyett. Így azzal fenyeget, hogy – mivel a kerületi önkormányzat szerinte tehetetlen –, a lakók az állami kisajátítás miatt utcára kerülhetnek, vagy nem tudja mi vár rájuk, esetleg az állam vidékre költözteti őket. Ezek után petíciót indított, azt a hamis látszatot keltve, hogy a bérlőket segítve meg tudja akadályozni a Ludovika Campus bővítését.

teljes cikk a Metropol honlapján olvasható.

Fotó Mediaworks

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!