2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Egyre több nyugat-európai választja hazánkat letelepedés szempontjából + videó

Egyre több Nyugat-európai választja hazánkat letelepedési céllal. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Csernelyben már számos amerikai és holland állampolgár él életvitelszerűen.

  • Egyre több nyugat-európai választja hazánkat letelepedés szempontjából + videó

Az már nem újdonság, hogy Nyugat-Európa nem az az idilli hely, amit sokan gondolnak róla. Az elmúlt években beáramló migráns tömegek és a brüsszeli ármánykodás miatt egyre többen ismerik fel a problémákat. Épp ezért folyamatosan növekszik azon külföldiek száma, akik hazánkban telepszenek le. Erwin például már másfél éve cserélte le hollandiai életét a borsod vármegyei Csernelyre.

“Az egyetlen dolog amit remélek, hogy a jelenleg is zajló konfliktusok, amik a közelünkben történnek a lehető leghamarabb lezárulnak. Az átlag emberek az áldozatok. Nem hinném, hogy az átlagemberek szeretnék gerjeszteni ezt a konfliktust. Biztonságban érzem-e magam itt? Igen. Talán még biztonságosabbnak tartom itt az életet, mint Hollandiában.”

Wendy az Amerikai Egyesült Államokban élt, de magyar felmenői miatt visszatért hazánkba és úgy döntött, hogy ide is költözik. Szerinte ez élete egyik legjobb döntése volt.

“A magyar kultúra és alapvetően az európai kultúra egy olyan dolog, ami az USA-ból hiányzik. Az egyesült államok egy nagyon fiatal ország. Meglepődtem, hogy Csernely már az 1300-as évek óta létezik. Az Egyesült Államoknak nincs ilyen történelme. Eljönni Magyarországra csodálatos volt amiatt is, ami itt korábban történt.”

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szerint fontos, hogy olyan külföldiek is megtalálhassák hazánkban a számításukat, akik ugyan azokat a keresztényi elveket vallják, mint a Magyarországon élő népesség.

Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos: “Jól látható módon Európa egyik legnagyobb kihívása a béke, a biztonság és a nyugalom ebben a háborús bolond helyzetben. Nyugat-Európában pontosan látják a polgárok, hogy mi van veszélyben: a biztonságuk. Nyilván ezért érdeklődnek Európa, ezen belül Magyarország olyan szegletei iránt, ahol csend, nyugalom, béke és biztonság van. A mi környékünk ilyen.”

A borsod vármegyei Csernelybe érkező családok már a barátoknak és ismerősöknek is mesélnek a nyugodt, gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő területről, ahol a segítőkész, barátságos helyiek már befogadták őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!