2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Eltüntették Magyar Péter honlapjáról a datadatos szálat + videó

Módosították Magyar Péterék egyesületének honlapján az adatkezelési tájékoztatót. Kikerült belőle mindkét, a Datadathoz köthető vállalkozás neve. A Magyar Nemzet arról írt, hogy Magyar Péter mögött is felbukkanhatott a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat. Közben vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

  • Eltüntették Magyar Péter honlapjáról a datadatos szálat + videó

Sohasem találkozott Bajnai Gordonnal – ezt állította a Magyar Nemzet stábjának Magyar Péter a gyomaendrődi rendezvényén.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat Magyar Péter mögött is felbukkanhatott. A lap szerint mindez Magyar Péterék oldalának adatvédelmi tájékoztatójából derült ki.

A lap arról számolt be, hogy a talpramagyarok.hu oldal adatvédelmi tájékoztatójában feltűnt az Estratos, egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amelynek ügyvezetője Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, Ficsor Ádám. A cégadatokból pedig kiderült, hogy vállalat lényegében nem más, mint a Datadat cégcsoport korábbi osztrák leányvállalata, a Datadat GmbH, amelyet a lap szerint átneveztek.

Mellette feltűnt egy adománygyűjtő platform is, amelyet a Magyar Nemzet szerint csakugyan a Datadat fejlesztett, és amelynek angol nyelvű oldalán anyacégként az Estratos szerepel.

Riporter: Ki ajánlotta Önöknek a Datadat cégcsoportot?

Magyar Péter: Senki nem ajánlotta nekem a Datadat cégcsoportot.

R.: Az Önök honlapjának adatai alapján kapcsolatban vannak, vagy szerződéseket kötött olyan céggel ami viszont köthető?

M.P.: Hiába próbálkoznak, szerintem nézze meg hogy mennyien vannak, mennyi ember van itt... a propagandának esetleg üzenjünk. Esetleg kíváncsi az igazságra is?

R.: Arra vagyok kíváncsi... tehát akkor nincs kapcsolatban?

M.P.: Nem vagyok kapcsolatban...

R.: A Lundával milyen szerződében vannak?

M.P.: Nem tudom...Jó napot kívánok, a propagandát köszöntsék, a Magyar Nemzetet, semmilyen nem vagyunk.

Magyar Péter csütörtökön végül nem adott érdemi válaszokat arra, hogy milyen szerződésben vannak a Bajnai Gordonhoz köthető céghálóval. A Datadat nevében később pedig Szigetvári Viktor is azt hangoztatta: nem állnak kapcsolatban Magyar Péterrel.

Csakhogy csütörtök délután Magyar Péter egyesületének honlapján módosították az adatkezelési tájékoztatót, és kikerült belőle mind a két, Datadathoz köthető vállalkozás neve, sem az Estratos, sem a Lundadonate nem szerepel már ott.

Az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója Vezércikk című műsorunkban azt mondta, Magyar Péter próbált új erőként megjelenni, de nagyon hamar megmutatkozott, hogy hova tartozik.

Tehát, a Datadat, aztán arról nem kell sokat beszélnünk, egyértelmű, hogy hová tartozik. Tehát, innen nézve az ő mondatai, azok a megengedő mondatai a nemzeti oldallal szemben vagy mellett, amiket néha elmondott egyszerűen hiteltelenné váltak, tehát innentől kezdve már hiteltelenedik a dolog

– mondta Fricz Tamás.

Eközben külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A szervezet a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Azt írták, felmerül a gyanúja annak, hogy ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló – amelyik többek között a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter mozgalmát támogatta – ismét a magyar választásokat vette célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!