2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szolgának születtek 03:00

Belföld

Hídpénzbotrány: Összeesküvés-elméletekben jeleskedik, de érdemi kérdésekre továbbra sem hajlandó válaszolni Karácsony Gergely

A kormánynak fizetett védelmi pénzről adott elő egy meseszerű történetet Karácsony Gergely a minap Gulyás Márton Partizán című műsorában ahelyett, hogy érdemi magyarázatot adott volna a baloldal egyik legnagyobb korrupciós botrányára, a Városházáig érő, a Lánchíd túlárazott felújításához kapcsolódó fővárosi számlagyár ügyére.

  • Hídpénzbotrány: Összeesküvés-elméletekben jeleskedik, de érdemi kérdésekre továbbra sem hajlandó válaszolni Karácsony Gergely

Gulyás finoman szólva sem vádolható jobboldali elfogultsággal, de azt már ő sem tehette meg, hogy a Karácsonnyal készített interjú során legalább pár percig nem tér ki a hídpénzbotrányra.

Karácsony azonnal „bullshitről" kezdett beszélni, majd előadta a saját, „alternatív magyarázatát": ez lényegében egy zavaros történet egy fideszes sajtótájékoztatóról, amit szerinte a Lánchíd renoválásán dolgozó A-Híd fenyegetésnek érthetett és pár napra rá ezért indultak meg az első utalások a számlagyárügy kulcsfigurájának mondható Vig Mór cégének. Na, hogy a főpolgármestert idézzük, ez tényleg bullshit és könnyedén cáfolható, de erről majd később.

Előbb érdemes egy pillanatra visszatérni Gulyás Mártonhoz, aki állította, jó pár órát töltött azzal, hogy megértse, miről szól az ügy, ennek ellenére arról beszélt a műsorban, hogy semmi olyan bizonyíték, vagy akár információ nem került elő, ami a fővárosi baloldal érintettségét igazolná.

Segítünk: Gulyás csak az egyik legfontosabb tényt hallgatta el, miszerint Budai Gyulánál jelentkezett egy bennfentes, aki feltárta, miként szivattyúztak ki másfél milliárdot a Lánchíd-projektből,

amiket Vig Mór és egy társa felvett készpénzben, majd ezekkel az összegekkel egy Mammutnál megtalálható biztonsági cég vezetőjével „számolt el", onnan pedig az összegek jó része a budapesti baloldal kezébe került.

A sajtó azt is kiderítette, hogy a biztonsági cég az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. Annak egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt. Amennyiben tehát igazak a bennfentes levélíró állításai, a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza, ahonnan az összegek a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak.

Budai ezek után feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pedig hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a nyomozást. Az ügyet a rendőrség végül átadta a számlagyárügyben már hónapok óta költségvetési csalás gyanújával nyomozó NAV-nak, akik tavaly novemberben Vig Mórt is őrizetbe vették. Az új fejleményekkel összefüggésben a napokban a Magyar Nemzet megkereste Karácsony Gergelyt, de választ természetesen nem kaptak a kérdésükre.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Nem csitulnak az indulatok a Fico-merénylet után + videó

Nem csitulnak az indulatok a Fico-merénylet után + videó

Elképesztő gyűlöletáradat indult el a megtámadott Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen. A balliberális oldalak kommentszekcióiban valóságos örömujjongás vette kezdetét a szörnyű merénylet után. Szlovákiából kollégánk, Bende Balázs jelentkezett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!