2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Belföld

Magyar Péter Oscar-díjas alakítása volt, amikor öngyilkosságot színlelt felesége előtt

Magyar Péter mindent előre eltervezve, mérgezési tüneteket, eszméletlen, életveszélyes állapotot szimulálva elérte, hogy felesége kihívja a rohammentőket. Azzal a nyilvánvaló szándékkal tette mindezt, hogy kétségbe ejtse, megrémissze a családját, ami a jelenlévő gyerekeire tekintettel több, mint felelőtlenség. Még akkor is ájulást szimulált, amikor Varga Judit kétségbeesetten felhívta Magyar Péter édesanyját, aki indulatosan reagált arra, hogy mi történik a fiával.

  • Magyar Péter Oscar-díjas alakítása volt, amikor öngyilkosságot színlelt felesége előtt

Az esetről Varga Judit beszélt Hajdú Péternek adott emlékezetes interjújában: „Amikor megtaláltam, ott volt mellette egy levél Xanax és már csak egy darab volt benne a tízes levélen. Nem tudtam, hogy most egyet vett be, vagy kilencet, vagy nyolcat. Nem kockáztathattam nyilván, ez alapvető emberi kötelesség. Úgyhogy fogtam, felhívtam a mentőket.” 

A Bors megszerezte a kivonuló rohammentők által készített jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy a negyvenes férfihez mérgezési tünetek miatt kértek mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására, Budapesten a Kútvölgyi útra, tavaly februárban egy vasárnapi napon, ebéd után. Varga Judit Hajdú Péternek elmondta azt is, hogy mindez a két kisebb gyerekük jelenlétében történt, akik döbbenten kérdezgettek, amikor meglátták a szirénázó mentőautót.

Az eset részleteiről még annyit lehet tudni, hogy Varga Juditnak egy vasárnap délelőtti, gyerekekkel közös kirándulásról hazatérve tűnt fel a látszólag ájult Magyar Péter furcsa viselkedése, aki a hálószobában az ágyon feküdt, látszólag eszméletlenül. Mellette, az éjjeliszekrényen gondosan odakészítve, egy levél, szigorúan vényköteles, csak szakorvos által felírható XANAX, amiből halálos adagnak is mondható, 9 szem gyógyszer hiányzott.

Varga Judit rázni, keltegetni próbálta Magyar Pétert, és hangosan, ijedten kérte, hogy keljen fel, különben hívja a mentőket. Miután nem mutatott életjelet, azonnal hívta a mentőket.

A leginkább megdöbbentő fordulat ezután történt. Miután Varga Judit letette a telefont a mentőkkel, az „élettelen” Magyar Péter felkelt az ágyból, és rideg, nyugodt hangon közölte: 

“mondd le őket, nem vettem be semmit”. Csak eljátszotta, elhazudta az öngyilkosságot, hogy megijessze, terrorizálja a feleségét és rémült gyerekeit. Hogy elkerülje a kellemetlen magyarázkodást, úgy ahogy volt, pizsamában, egy kabátot magára kapva autóba ült, és megszökött a kiérkezett mentősök elől. Mindezt rögzíti, bizonyítja az Országos Mentőszolgálat Bors által megszerzett hivatalos jegyzőkönyve, amelyben leírják azt is, hogy „a beteg ismeretlen helyre távozott”. 

A Bors megtudta azt is, hogy Magyar Péter egészen addig pizsamában ült az autójában egy környező utcában, míg megbizonyosodott arról, hogy a mentők eltávoztak. Csak ezután merészkedett haza…

"Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!"

teljes cikk a Bors honlapján olvasható.

Fotó: Bors

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!