2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Morawiecki: Az EU egyre jobban hasonlít az összeomlás előtti ókori Rómára + videó

Mateusz Morawiecki szerint Budapest egy olyan város, ahol szólásszabadság van, ahol mindenki kifejezheti a gondolatait. A korábbi lengyel miniszterelnök erről a CPAC Hungary 2024 rendezvényen beszélt. 

  • Morawiecki: Az EU egyre jobban hasonlít az összeomlás előtti ókori Rómára + videó

Ezzel szemben Brüsszelben néhány héttel ezelőtt nem lehetett megtartani egy konzervatív konferenciát a megfelelő helyen – mondta Morawiecki a Magyar Nemzet beszámolója szerint

Rámutatott,

Európában a baloldali erők háromszor rosszabbak, mint bárhol máshol a világban.

Felidézte az előbb említett brüsszeli találkozót, amelyet a lengyel politikai ellenfelei úgy írtak le, mintha egy oroszpárti találkozó lenne. Ehhez képest – tette hozzá – Janez Jansa volt szlovén miniszterelnökkel ők voltak az első vezetők, akik elmentek Kijevbe, miután Oroszország megtámadta, s a lehető legtöbbet ők tették meg annak érdekében, hogy támogassák Ukrajnát.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió egyre jobban hasonlít az ókori Rómára, amikor a birodalom az összeomlás szélén volt. 

– Hasonló helyzettel nézünk most szembe. Ahogy ott is fertőzés volt és pandémia, nálunk is pandémia, migrációs válság volt 

– tette hozzá.

Ha Orbán Viktor nagyon bátor és meghatározó lépése nem lett volna 2015-ben, akkor már az illegális migrációs káosz közepén lennénk. Pontosan azért, mert akkoriban mindössze három miniszterelnök volt, Orbán Viktor, Andrej Babis, Csehország miniszterelnöke és én magam, akik nagyon is határozottan elutasítottuk az illegális migránsok eloszlását Európa-szerte. Szóval Orbán Viktor nélkül a tömegek már mind körülöttünk lennének Európában. Most a baloldali liberálisok második próbálkozása zajlik, ami arra vonatkozik, hogy Európa békéjét és stabilitását megbontsák az óriási migrációs tömegekkel. Egészen biztos vagyok abban, hogy Európa igazi vezetői nem hagyják majd, hogy mindez megtörténjen

– húzta alá Morawiecki.

Teljes beszéd: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!