2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Orbán-Wilders találkozó: a magyar EU-elnökség nagy hangsúlyt helyez majd a határvédelemre

Európa külső határainak megvédésére nagy hangsúlyt helyez majd Magyarország, amikor a következő félévben ellátja az uniós soros elnökségi feladatait; elsősorban erről a témáról egyeztetett pénteken Orbán Viktor miniszterelnök és Geert Wilders, a holland képviselőház tagja, a Szabadságpárt elnöke a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  • Orbán-Wilders találkozó: a magyar EU-elnökség nagy hangsúlyt helyez majd a határvédelemre

Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió külső határainak megvédésével lehet a leghatékonyabban visszaszorítani az illegális migrációt.

Geert Wilders, a novemberi hollandiai választások győztese az egyik előadója a napokban Budapesten zajló CPAC Hungary rendezvénynek.

A politikus beszéde IDE kattintva megtekinthető.

Geert Wilders: a bátorság a győzelem előfeltétele, Orbán Viktor bátor vezető

A bátorság a győzelem előfeltétele; Orbán Viktor nagyon bátor vezető, aki büszkén kiáll az országáért, védi a magyarokat az illegális bevándorlással szemben, és erre a politikára nagy szükség van - mondta a holland Szabadságpárt elnöke a CPAC Hungary konferencián pénteken Budapesten.

Geert Wilders felidézte, hogy tavaly novemberben a Szabadságpárt duplájára növelte parlamenti helyei számát és a legnagyobb párttá vált Hollandiában. A Szabadságpárt sikerének kulcsa, hogy volt bátorsága nemet mondani a nyitott határok politikára és a woke-ra - közölte a pártelnök.

Hozzátette, ha a konzervatívok azt kiáltják az illegális migráció "őrületére", hogy megállj, akkor a tisztességes állampolgárok csatlakozni fognak, mert biztonságos jövőt akarnak a gyermekeiknek.

Ezért folytatni kell a missziót, az igazság harcosainak kell lenni, és az igazság végül győzedelmeskedni fog. "Együttesen megvan az erőnk"; a konzervatívok Európa felemelkedéséért harcolnak, és egyre több választást fognak nyerni - fogalmazott a politikus.

Geert Wilders hangsúlyozta, "óriásokkal állunk szemben, de a mi oldalunkon hősök vannak, a szabadság mártírjai". Emlékeztetett Ronald Reagen amerikai elnökre, akinek neve összeforrt a CPAC-kel, és azt mondta, az azóta eltelt ötven év alatt sok minden változott, volt, ami jobbá vált, de most egy új, komoly fenyegetéssel állunk szemben, ezért nagyobb szükség van a CPAC-re mint valaha.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!