2024. 04. 29. Hétfő Péter napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Célpont

Célpont - Kirámolták a hídpénzbotrányban érintett Sunstrike Hungary Kft. székházát + videó

Felkerestük azt ingatlant, ahova a hídpénzbotrányban érintett Sunstrike Hungary Kft. a mai napig be van jegyezve, a helyszínen azonban megdöbbentő dolgokat tapasztaltunk. Egyébként ugyanebben az épületben működött hivatalosan a hídpénzbotrány új szereplőjének is az ügyvédi irodája.

  • Célpont - Kirámolták a hídpénzbotrányban érintett Sunstrike Hungary Kft. székházát + videó

Újabb ügyvéd neve bukkant fel a hídpénzbotrányban. A Mandiner információi szerint a praxisától eltiltott Vig Mór mellett egy másik ügyvéd is több száz millió forintot vehetett fel a Lánchíd felújítását kivitelező cégtől.

Az ATV arról számolt be, hogy az A-Híd Zrt. két év alatt közel másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára, amelyből a férfi mintegy 900 millió forintot továbbított a saját magán- illetve ügyvédi letéti számláira, és készpénzben fel is vette azt.

Nézzük, hogy ki az az új ügyvéd, akiről már szó volt. A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról.

A Mandiner írta meg azt, hogy úgy tűnik, hogy miután Vig Mórt eltiltották az ügyvédi hivatás gyakorlásától, bevontak egy bizonyos Hegedűs Dánielt is az ügyletekbe, aki a saját ügyvédi letéti számlájára utalhatta a Sunstrike Hungary Kft.-hez érkező maradék összeget, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben.

Az is kiderült ,hogy a Sunstrike Hungary Kft. ugyanabba az épületbe van bejegyezve mint ahol Hegedűsnek az ügyvédi irodája is megtalálható. Amikor felkerestük a Sunstrike Hungary székházat azzal szembesültünk, hogy ugyan a Kft.-t a mai napig hirdeti egy tábla, de a kaputelefonon nem szerepel semmiféle név. Viszont a kapu is nyitva volt, mint ahogyan a bejárati ajtó is, az épületben ellenben senkit nem találtunk, akitől érdeklődni tudtunk volna az ügyről, az a lakásrész pedig, ahol valamikor viszont a Sunstrike Hungary Kft. működhetett, meglepő állapotban volt. Azt tapasztaltuk, hogy ahova be volt jegyezve a Sunstrike Hungary Kft. az az épületrész teljesen ki volt rámolva és a mellette látható ajtó mögött volt elméletileg Hegedűsnek az ügyvédi irodája.

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!