2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Bayer show 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

Nógrádi György, Billwachs Tibor és Dunda György élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban – írja az MTI.

Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A nyugatiak is bekapcsolódtak a világméretű kórusba. Egyetlen ország kivételével. Bolygónkon egyetlen ország ment az ellenkező irányba. Nem biztos, hogy országról és államról kell beszélnünk. Beszéljünk inkább a kijevi rezsimről – mondta.

„Nyilvánvaló, hogy az oroszok 24 óra alatt kapcsoltak, hogy ez egy óriási lehetőség. Hogy használják ki? Bárki a világon ezt csinálta volna. Felelőssé tették az USA-t, Nagy-Britanniát, Ukrajnát. Ha bizonyítani lehet, hogy Ukrajnának bármi köze volt, tehát az áttételeket megtalálják, mert azért az orosz titkosszolgálat elég jó, abban a pillanatban azt lehet mondani, nyugatnak, hogy oké! Nyugati fegyverekkel harcol, nyugati pénzből él, egy korrupt rendszert támogattok, plusz még támogatjátok a terrorizmust is. Nyilvánvalóan az orosz jövőbeli információs kampány erre fog felépülni”

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Az orosz infrastruktúra meggyengítése céljából egyre gyakoribbá válnak a stratégiai fontosságú olajfinomítók elleni műveletek Ukrajna részéről. Ez hatással lehet az olajárra is.

„Az olajár tekintetében a háború kirobbanása után volt egy nagy felpattanás. Az európai és az amerikai kőolajról beszélünk. Az európai 86, az amerikai 81 és az orosz, amit mi is importálunk az 76 dollár körül mozog. Tehát az európai és az orosz között már csak 10 dollár a távolság. Ez régen, a háború kirobbanása előtt 30 volt. Látható, ahogy a gazdaságok állnak helyre, tehát az iparok, amik nagyon lecsökkentek (…) ott újra van szükség a nyersanyagra. Tehát a növekedés hoz egy árnövekedést. Nem brutális kiugrások van, hanem egy moderált növekedés."

- mondta Billwachs Tibor, pénzügyi elemző.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!