2024. 04. 29. Hétfő Péter napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Izraelben a támadásra adható válaszról tárgyalt a katonai kabinet + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Izraelben a támadásra adható válaszról tárgyalt a katonai kabinet + videó

Irán "visszafogottságot tanúsított" az Izrael ellen intézett drón- és rakétatámadás során, mely a síita állam damaszkuszi konzulátusa ellen végrehajtott csapására volt válasz - jelentette ki hétfőn az iráni külügyi szóvivő.

„Ugyan a számok azt mutatják, hogy ez egy erőteljes támadás volt, melyet végre hajtott Irán és ha a célpontokat nézzük, akkor hangsúlyozottan katonai célpontokra irányították úgy a drónokat, mint a rakétákat. Ugyanakkor azt kell látni, hogy az irániak mennyiségben jelentős erőt mozgattak meg és küldtek el Izrael felé és több irányból, ami azonban valóban figyelmeztető. hiszen nem csak Iránból irányultak ezek a támadások, hanem Jementől kezdve Libanonig. teát ez nehezítette a védekezőknek a dolgát.”

- mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Közös uniós hadsereget szeretne az Európai Unió. A projekt legnehezebb része az emberállomány hozzátétele. A jelenkor politikája gender jogokkal átitatott, mely nehezíti, hogy a mostani generációk megvédjék a hazájukat.

„Először az Egyesült Államokban lehetett ezzel a kérdéssel találkozni. (…) Az LMBTQ közösséghez tartozó személyek egy része, aki fontosnak tartja, hogy akár egy háborús helyzetben a szexualitását kinyilvánítsa, megossza a társaival vagy akár a közvéleménnyel, ők nem csak, hogy megmaradnak, ha tetszik a hálószobájuknál, hanem egy csomagot hoznak magukkal. Egy ideológiai csomagot. Ez konfliktusokat generál, hiszen ha bárki egy olyan válság helyzetben ahol egy rossz mozdulaton emberélet múlik speciális jogokat, diszkriminációt követel magának, az megbonthatja az egységet hadseregen belül.”

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Németországban élő muszlim fiatalok fogékonyak a radikális nézetekre + videó

A Németországban élő muszlim fiatalok fogékonyak a radikális nézetekre + videó

Iszlám kalifátust követeltek arab tüntetők Hamburgban. Nyílt fenyegetést intéztek Koránnal a kezükben Németország ellen. A téma kapcsán vendégünk volt Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója és közben kapcsoltuk Schauer Viktor, aki a német közállapotok miatt költözik haza Magyarországra.
Macron a nukleáris fegyverek bevetését sem utasítja el + videó

Macron a nukleáris fegyverek bevetését sem utasítja el + videó

Macronnak elmehetett az esze? Keménykedik Oroszországgal szemben „vitát” akar nyitni az európai nukleáris elrettentésről. Skype-on kapcsoltuk Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértőt és a stúdióba érkezett Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!