2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Háború Ukrajnában

Láncreakció: Az izraeli miniszterelnök elhárította a visszafogottságra vonatkozó felszólításokat + videó

Izrael és Irán is készen áll egy konfliktusra, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az iráni nukleáris létesítményeket félti. Fegyverkezési verseny indulhat a Közel-Keleten, ami nemcsak regionális probléma lesz, hanem nemzetközi is. Amerikai elemzők szerint az „izraeli konfliktus” már 16 országot érint. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Vukics Ferenc katonai szakértővel és Sayfo Omarral, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjével.

  • Láncreakció: Az izraeli miniszterelnök elhárította a visszafogottságra vonatkozó felszólításokat + videó

Elhárította az izraeli miniszterelnök a visszafogottságra vonatkozó felszólításokat az Irán elleni válaszcsapás kérdésében. Benjamin Netanjahu azt mondta: „Szeretnék világossá tenni: mi magunk hozzuk meg a döntéseinket. Izrael állam mindent megtesz, hogy megvédje magát.”

Ibrahim Raisi iráni elnök pedig kijelentette, hogy minden Irán érdekei ellen irányuló agresszív fellépésre kemény választ fognak adni. A katari külügyminisztérium szerint Doha kiterjedt kommunikációt folytatott Iránnal és az Egyesült Államokkal. A békeközvetítésről úgy nyilatkoztak, hogy a térségben minden fél azt mondja: nem akarnak semmilyen eszkalációt. A katari miniszterelnök szerint a legjobb módja a deeszkalációnak a gázai háború leállítása.

Közben Hamid Vahedi iráni dandártábornok közölte: az Iráni Hadsereg légiereje teljesen készen áll, és várja a Legfelsőbb Vezető parancsát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!