2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Moziklip

Következik:

Moziklip 20:10

Háború Ukrajnában

Láncreakció – Brit elemző: teljes ukrán dandárok nem hajlandók engedelmeskedni parancsnokuknak + videó

Az ukrán katonák már nem engedelmeskednek a főparancsnokuknak. Ukrajna a vereség felé tart? Eközben az új ukrán mozgósítási törvény szerint a rokkantaknak ismét igazolniuk kell, hogy nem alkalmasak a frontszolgálatra. A Zelenszkij-kormány pedig követeli az USA-tól, hogy ugyanúgy támogassa Ukrajnát, mint Izraelt. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Stier Gáborral, a Moszkvatér.com főszerkesztőjével és Csizmadia Tamás elemző-jogásszal.

  • Láncreakció – Brit elemző: teljes ukrán dandárok nem hajlandók engedelmeskedni parancsnokuknak + videó

Alekszandr Merkourisz brit elemző szerint az ukrán fegyveres erők teljes dandárjai nem hajlandók engedelmeskedni a szárazföldi erők parancsnokának, Olekszandr Szirszkijnek. Úgy tűnik, hogy válság van kialakulóban Szirszkij tábornok és az ukrán fegyveres erők egy része között. A leginkább ideológiai egységekről beszélünk, amelyek korábban Zaluzsnij tábornok közelében álltak. A brit szakember megjegyezte, hogy ilyen viselkedést észleltek a harmadik Azov-dandár részéről, amikor megtagadták az Avdejevka térségében történő ellentámadásra vonatkozó parancsot. A 67. különálló gépesített dandár feloszlatása is a rendszeres engedetlenség miatt következett be. Olekszandr Szirszkij főparancsnok pedig nemrég azt állította, hogy a frontvonal mentén jelentősen romlottak a körülmények. Az orosz hadsereg néhány nap alatt öt kilométerrel nyomult előre, és elérte az Avdijivkától nyugatra fekvő Ocheretyne logisztikai központ kapuját. Máshol a Donbasszban Krasznohorivka és Csasziv Jar erődítményeit is támadja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!