2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

A Roszatom szentpétervári gyárában megkezdődött a Paks II. atomerőmű reaktortartályának gyártása + videó

600 tonna speciális acélból készül a Paks II. atomerőmű ötös blokkjának, tartálya. A Hír TV stábja ott volt az Atomenergomas Szentpétervár melletti üzemében, amikor elkezdődött a különleges munkafázis. A paksi beruházás orosz partnere, a Roszatom és a magyar megrendelők egyaránt elégedettek a gyártási folyamattal.

  • A Roszatom szentpétervári gyárában megkezdődött a Paks II. atomerőmű reaktortartályának gyártása + videó

Ünnepélyes gombnyomással kezdetét vette Paks II. atomerőmű 5. blokkjának reaktor gyártása Szentpéterváron, a Roszatom gépgyártó részlege, az Atomenergomas Szentpétervár melletti üzemében.

Európa egyik legnagyobb automatizált kovácsüzemében, a jelképesen a majdani atomerőmű szívének nevezett reaktorberendezés alapját képező reaktortartály öntése április elején kezdődött meg. Az öntés egy speciális technológiai folyamatnak megfelelően ívkemencében megolvasztott acélból, vákuumkamrában történt.

Az eseményen az atomerőmű-beruházás magyar és orosz partnerei egyaránt részt vettek. Magyar részről a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója, Jákli Gergely, és a projekt orosz fővállalkozója az Atomsztrojekszport paksi projektigazgatója, Vitalij Poljanyin, illetve a reaktortályt gyártó Atomenergomas vállalat vezérigazgató-helyettese, Rovsan Abbaszov kísérték figyelemmel a gyártási folyamat eme különleges szakaszát.

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. augusztus 25-én adta ki a reaktortartály gyártására az engedélyt, amely az alapanyagok gyártásától kezdve tartalmazza a reaktorberendezéssel kapcsolatos összes szabványt és követelményt, amely így mindenben megfelel majd a magyar és európai előírásoknak.

Oroszországból, Szentpétervárról a HírTV-t Kázmér Viktor és Losonczi Dávid operatőr tudósította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!