2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Andrej Babis: A migrációs paktum nem gyógyszer, amely meggyógyítja az Európai Uniót, hanem méreg

A Petr Fiala vezette balközép cseh kormány hozzájárult a bevándorláspárti paktum jóváhagyásához, ami éles bírálatokat váltott ki az Andrej Babis vezette ellenzék részéről.

  • Andrej Babis: A migrációs paktum nem gyógyszer, amely meggyógyítja az Európai Uniót, hanem méreg

– Itt kimondom nyíltan, és nem félek tőle. A teljesen más kultúrájú, szokású és mentalitású emberek tömeges illegális migrációja olyan rákfenét jelent, amely tönkreteszi az európai társadalmat – fogalmazott Andrej Babis volt cseh miniszterelnök a cseh parlamentben.

Ha nem kezdünk el tenni valamit ezen alattomos betegség ellen, néhány éven belül Csehország ugyanolyan helyzetben találhatja magát, mint Franciaország, Németország, Hollandia, Nagy-Britannia, Olaszország vagy Svédország

– tette hozzá. Felidézte, hogy a Petr Fiala vezette balközép cseh kormány hozzájárult az uniós migrációs paktum jóváhagyásához, ami éles bírálatokat váltott ki (a Babis vezette) ellenzék részéről. Úgy vélik, a paktum a Közel-Keletről és Afrikából Csehországba irányuló bevándorlási hullámhoz fog vezetni – hívja fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A migrációs paktum nem gyógyszer, amely meggyógyítja az Európai Uniót, hanem méreg, amelyet Európa és kultúrája asszisztált öngyilkosságához használnak. A teljesen más kulturális környezetből érkező migránsok elutasítása nem a szolidaritás hiányának, hanem az önfenntartási ösztönnek a megnyilvánulása

– fogalmazott Babis, aki felhívta a figyelmet, hogy arra kényszerítik az országot, hogy több ezer újonnan érkezőt fogadjon be. A migrációs paktumot a Fiala-kormány a cseh EU-elnökség idején tárgyalta és erőltette, nemrég pedig az Európai Parlamenten is átment.

– Rejtett menekültkvótákat tartalmaz, és arra kötelezi Csehországot, hogy pontosan Brüsszel elképzelései szerint fogadjon be migránsokat Afrikából és a Közel-Keletről, ami néhány éven belül a felismerhetetlenségig megváltoztathatja országunkat. A kormány minden túlzás nélkül elcserélte biztonságunkat, kultúránkat és életmódunkat az ellenőrizetlen migrációra, a bűnözés robbanásszerű növekedésére és társadalmunk szétesésére, ahogyan az ma Nyugat-Európa számos országában történik” – hangsúlyozta Babis, majd az európai parlamenti választásokra is kitért. Ahogy fogalmazott:

Nem azért akarnak bejutni az Európai Parlamentbe, hogy ott dolgozzanak és védjék a cseh nemzeti érdekeket, hanem a pénztárcájuk érdekeiért. Nem haboznak saját országukat Brüsszel vályújába dobni.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján található.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!