2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Folytatják a demonstrációkat Olaszországban a mezőgazdasági dolgozók + videó

Szénát égettek a dühös olasz gazdák Róma határában. A mezőgazdasági dolgozók jelezték, hogy országos szinten folytatják akciójukat. A termelők szerint: a kormány továbbra sem tesz semmit érdemben a kritikus helyzetbe került szektor megmentéséért. A részletekről Jánosi Dalma tudósított.

  • Folytatják a demonstrációkat Olaszországban a mezőgazdasági dolgozók + videó

Folytatódnak a gazdatüntetések az olasz fővárosban, a mezőgazdasági dolgozók egyre elkeseredettebbek és elszántabbak. Tegnap 400 kiló szénát gyújtottak fel a Róma közeli gyűjtőponton a Via Nomentanan.

A Capitolium, azaz a római városháza elé is visszatértek a gazdák, a demonstrációk szimbólumaként ismert Ercolino tehénnel. Úgy vélik, hogy a kormány sakkjátszmát folytat velük, nem veszi komolyan a szektor nehézségeit. A megmozdulások koordinátora ígéretet tett, hogy nem nyugszanak, addig folytatják a tiltakozásokat, amíg kielégítő választ nem kapnak a kormánytól. Hétről hétre egyre többen és egyre elszántabban fognak visszatérni a fővárosba.

Tarthatatlan, hogy továbbra is áron alul értékesítsék a termékeiket. Bejelentették, hogy országos szinten öt ponton megszakítás nélkül folytatják a tüntetéseket. A szektornak azonnali reformokra van szüksége, különben visszafordíthatatlan veszteségek alakulnak ki. A dél- olaszországi Brindisiben is szövetkeztek a gazdák és elkezdődtek a megmozdulások. Carovigno településen gyülekeztek a mezőgazdasági dolgozók traktoriakkal.

Támogatásokat várnak a kormánytól az üzemanyag árak mérséklésére, a természeti katasztrófák okozta károk helyreállítására. Umbriában immár két hónapja kitartóan tiltakoznak a gazdák. Tegnap a Terni - Orte autóút szakaszán közlekedő autósoknak káposztát és egyéb zöldségeket ajándékoztak. Céljuk, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét, a helyi termékek védelmére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!