2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szolgának születtek 11:00

Láncreakció

Láncreakció - A kínai elnök burkoltan megfenyegette az amerikai kormányt + videó

Peking szerint az Egyesült Államok részéről érkező többszörös nyomás a kétoldalú kapcsolatok „romlásához” vezethet. A HírTV stúdiójában Kusai Sándor volt pekingi nagykövet és Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Láncreakció - A kínai elnök burkoltan megfenyegette az amerikai kormányt + videó

A tartalomból: 

  • Az amerikai külügyminiszter múlt pénteken Pekingben találkozott a kínai elnökkel háromnapos kínai látogatása végén. Hszi Csin-ping azt mondta Antony Blinkennek, hogy Kínának és az Egyesült Államoknak partnereknek, nem pedig riválisoknak kell lenniük. A kínai elnök arra is igyekezett figyelmeztetni Blinkent, hogy az Egyesült Államok részéről érkező többszörös nyomás a kétoldalú kapcsolatok „romlásához” vezethet. Blinken, aki kevesebb mint egy éven belül másodszor látogatott Kínába, figyelmeztette Kínát, hogy ne támogassa háborújában Oroszországot. Az amerikai külügyminiszter több mint öt és fél órán keresztül „mélyreható és konstruktív” megbeszélést folytatott Vang Ji kínai külügyminiszterrel.
  • Míg Antony Blinken Kínában járt, Jens Stoltenberg egy berlini rendezvényen azt mondta: ,,Kínának fel kell hagynia Oroszország támogatásával az Ukrajna elleni háborúban, ha javítani akarja kapcsolatait a nyugati országokkal.’’ A NATO főtitkára hangsúlyozta: „Kína azt mondja, hogy jó kapcsolatokat akar a Nyugattal. Ugyanakkor Peking tovább szítja a második világháború óta legnagyobb fegyveres konfliktust Európában.
  • A hétvégén a katari fővárosban, Dohában a G7 és az úgynevezett globális dél nemzetbiztonsági tanácsadók és magas rangú tisztviselők találkoztak, hogy megvitassák az Ukrajnával kapcsolatos békecsúcs terveit. Erről korábban a Bloomberg számolt be forrásokra hivatkozva. E találkozó része annak a tárgyalási fordulónak, amely a júniusban Svájcban tartandó magas szintű csúcstalálkozó előkészítését szolgálja.
  • Több mint másfél évvel az Északi Áramlat 1 és 2 tenger alatti gázvezetékek balti-tengeri szabotázsa után Oroszország kérésére ülésezett az ENSZ Biztonsági Tanács, amely nemzetközi együttműködésre szólított fel az incidens teljes körű megvilágítása és a felelősök megállapítása érdekében. Oroszország támogatást kapott Kínától, amely úgy véli, hogy egyesek ellenállása az incidens nemzetközi kivizsgálásával szemben „rejtett szándékokat” takar.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A szlovák kormányfőt két orvosi csapat műtötte

A szlovák kormányfőt két orvosi csapat műtötte

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!