2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Orbán Viktor: Európa ma a szabadság és elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz + videó

Ma folytatódhatott a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia azután, hogy a brüsszeli városvezetés be akart tiltani a rendezvényt.

  • Orbán Viktor: Európa ma a szabadság és elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz + videó

Szerda délelőtt érkezett Orbán Viktor a brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencia helyszínére. A miniszterelnök a Hír TV tudósítójának azt mondta, ez egy szimbolikus esemény, amely jelenleg jól írja le Európa helyzetét.

Orbán Viktor: "Európa ma a szabadság és elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz, egyik nap betiltják, másnap ez, olyan mint a 80-as években volt, a 80-as évek végén Magyarországon, ahol a szabadság erői meg az elnyomás erői viaskodtak egymással. Hát, örülünk, hogy még szabad beszélni Brüsszelben."

A miniszterelnök az előadásában az európai parlamenti választások tétjéről beszélt, valamint kiemelten foglalkozott a migráció témájával. Úgy fogalmazott: az illegális határ-átlépés nem emberi jog, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van, azoknak a határokon kívül kell várniuk. Ha ezt nem sikerül elérni Európában, a migrációt nem lehet megoldani. A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy Magyarország Európa progresszív liberális óceánjában a különbözőség szigete. Olyan hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetne.

Orbán Viktor: " "Azok, akik harcolnak, a szabadságukért, vagy harcoltak a szabadságért, ahogy mi is tettük, ismét aktívnak kell lenniük. Hogy mi volt a mi döntésünk? Az, amely szerint létre kell hoznunk egy konzervatív civil szövetséget, azokkal a konzervatív erőkkel, amelyek harcolni szeretnének a szabadságukért. Magyarország ehhez megfelelő hely."

A konzervatív konferenciát kedden fel akarták oszlatni, végül a belga bíróság elutasította a brüsszeli polgármester határozatát. Frank Füredi, az MCC brüsszeli igazgatója azt nyilatkozta a Hír Televíziónak, hogy nagy győzelmet arattak.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia első napján hatalmas botrány okozott, hogy 2 órával a kezdés után rendőrök vonultak ki a brüsszeli helyszínre azért, hogy véget vessenek a rendezvények. A ,,hivatalos álláspont'' szerint a konferenciát a közrend megzavarásának lehetősége miatt akarták leállítani, de a belga bíróság megsemmisítette a polgármesteri tiltó határozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megkezdődött a próbakitermelés a turai kőolajkúton + videó

Megkezdődött a próbakitermelés a turai kőolajkúton + videó

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Tura közelében a Mol. A témában vendégünk volt Hortay Olivér, a Századvég üzletágvezetője a HírTV Napi aktuális című műsorában, aki arról is beszélt, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jó iránynak nevezte, hogy a Mol 10 forinttal csökkentette az üzemanyagárakat.
Sára Botond: Be fogom rúgni az ajtót + videó

Sára Botond: Be fogom rúgni az ajtót + videó

A józsefvárosiak szerint nagyon nagy bajban van a főváros VIII. kerülete. A helyiek nem szeretnének egy újabb öt évet eltölteni a Pikó-féle városvezetéssel. Erről Sára Botond, a kerületi Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszélt a Napi aktuálisban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!