2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

Joe Biden amerikai elnök megsértette Pápua Új-Guineát, amikor egy beszédében az országra rásütötte a kannibalizmus bélyegét azzal, hogy felvetette: a második világháború idején ott eltűnt nagybátyját emberevők ehették meg – jelentette ki James Marape, a csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke.

  • Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

A kormányfő hivatala által hétfőre virradóra kiadott közlemény szerint Biden inkriminált megjegyzése nyelvbotlás is lehetett, amikor az elnök a világháborúban eltűnt amerikai katonák pennsylvaniai emlékművénél tett látogatása során "arra utalt, hogy nagybátyját kannibálok ették meg, miután repülőgépét 1944 májusában lelőtték Pápua Új-Guinea felett".

Marape hangsúlyozta: országa "nem érdemli meg, hogy ily módon megbélyegezzék".

A pápua új-guineai kormányfő emellett arra kérte Bident, hogy intézkedjen a második világháborúban a csendes-óceáni szigetvilágban fellelhető maradványok eltakarításáról, hogy nagybátyja, "Ambrose Finnegan, és más amerikai katonák eltűnésének valódi körülményeit tisztázni lehessen."

Pápua Új-Guinea az Egyesült Államok stratégiai szövetségese a térségben a kínai befolyás ellensúlyozására. Washington tavaly írt alá védelmi együttműködési megállapodást a szigetországgal, míg Peking a közeli Salamon-szigetekkel kötött biztonsági paktumot. Vang Ji kínai külügyminiszter vasárnap a pápua új-guineai fővárosban, Port Moresbyben folytatott tárgyalásokat a miniszterelnökkel a szorosabb gazdasági kapcsolatok kiépítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd + videó

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd + videó

Az áprilisi CPAC Hungary egyik vendége volt a holland politikai kommentátor, Eva Vlaardingerbroek, akinek a felszólalását a YouTube gyűlöletbeszédre hivatkozva letörölte. Azonban a HírTV megszerezte a letiltott beszédet és itt feliratosan megtekinthető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!