2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Békemenet '24 - Orbán Viktor

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Terrorveszély miatt emelték a készültséget Olaszországban és Spanyolországban + videó

Magas szintű terrorkészültség mellett várják a szilvesztert Spanyolországban és Olaszországban is. Az osztrák, a német és a spanyol hatóságok is arról kaptak információkat, hogy egy iszlamista terrorista sejt több támadást tervez Európában az ünnepi időszakban. A célpontok között lehetnek az ünnepi misék Kölnben, Bécsben és Madridban.

  • Terrorveszély miatt emelték a készültséget Olaszországban és Spanyolországban + videó

Dupla annyi embert, több mint tizenötezer főt várnak idén a madridi Puerta del Sol-ra az év utolsó napján. A spanyolok mellett több ezer külföldi turista érkezik a hagyományos közös éjféli szőlőevésre, ami miatt fokozott lesz a rendőri készültség a spanyol fővárosban - számolt be spanyolországi tudósítónk, Tóth Brigitta.

Közel ezer rendőr, valamint rengeteg drón lesz szolgálatban, hogy semmilyen veszély ne fenyegesse az óévet búcsúztató tömeget.

A nagy részvételi arányra való tekintettel különös figyelmet fordítanak idén arra is, hogy a vendégeket átvilágítsák és senki ne léphessen be a térre veszélyes, mások megsebzésére alkalmas tárggyal, például szúró- vagy pirotechnikai eszközökkel. A teret már 31-én kora este ki fogják üríteni, hogy mindent ellenőrizzenek és kitakarítsanak, ezzel a lehetséges terrortámadásokat akarják megelőzni, hogy az ünneplők már eleve biztonságosnak nyilvánított területre léphessenek be az éjféli harangszó előtt.

A közel–keleti konfliktus okozta feszültségek miatt Olaszországban is fokozott készültséget rendeletek el az év végére. Az elmúlt időszakban több terrorgyanús személyt toloncoltak ki az országból. Konkrét fenyegetés nem érkezett, de megemelt létszámú rendőr vigyázza idén a köztereken szórakozókat - tájékoztatta a Hír TV-t Jánosi Dalma Olaszországból.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szerint Itáliában nincs terrorveszély és nem érkezett konkrét támadásról szóló fenyegetés sem.

Ennek ellenére több rendőr vigyázza majd a közterületeken szórakozókat szilveszter éjjel. A nagyobb tömörülések feloszlatására kaptak utasítást, hogy elkerülhető legyen egy esetleges terrortámadás vagy tömeges baleset. Az elmúlt hetekben ugyanis több terrorgyanús személyt távolítottak el az országából. A sajtóhírek szerint a minap újabb rejtőzködő sejtet toloncoltak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

A Szélesvásznú történelem ezen adásában egy 1973-as magyar vígjáték, a Szeleburdi család című film kulisszatitkaiba avattuk be a nézőket. A műsor vendége a film egyik főszereplője, a korszak sztárja, Ernyey Béla volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!