2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Célpont 00:10

Külföld

Tűzvész tombol a Kanári-szigeteken

Nem tudják eloltani a spanyolországi Kanári-szigeteken keletkezett erdőtüzet. A lángok miatt már több ezer embert evakuáltak a környékbeli falvakból. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Tűzvész tombol a Kanári-szigeteken

Az elmúlt negyven év legsúlyosabbja lehet a hét elején gyulladt erdőtűz a Kanári-szigeteken. Már több mint 3200 hektár területen tombolnak a lángok, teljesen ellenőrizetlenül és annyira közel vannak a környékbeli településekhez, hogy mostanra több mint 3 ezer embernek el kellett hagynia az otthonát határozatlan időre.

A távolabbi falvak sportközpontjaiban állítottak fel nekik ágyakat, hogy legyen hol aludniuk. További közel 4 ezer lakót pedig karanténba zártak az egyre töményebb füst miatt. Arra kérték őket, hogy zárjanak be mindent és ne menjenek ki a szabadba.

Az egyik érintett település polgármestere azt mondta péntek reggel, hogy a hiába dolgoznak több százan azon, hogy körbekerítsék a lángokat, mind a földi, mind a légi egységek tehetetlenek egyrészt a domborzati viszonyok, másrészt a hőség és az erős szél miatt – mondta Tóth Brigitta, aki Murciából tudósította a HírTV-t.

A Kanári-szigetek elnöke kiemelte, hogy az elsődleges cél az, hogy megvédjék az embereket és az otthonaikat, de ehhez már speciális technikákat kell alkalmazniuk. Például előre leégetik azokat a területeket, ahová a tűz várhatóan el fog érni, így nem adnak neki több táptalajt éghető anyagokkal.

Rengeteg turista van most Tenerifén, amiatt a kormány úgy döntött, hogy elrendeli a Teide Nemzeti Park bezárását, mert nem akarják, hogy a nyaralók a lángok közelébe menjenek bámészkodni és megindítsák ezzel a katasztrófaturizmust –  hangsúlyozta Tóth Brigitta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!