2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:30

Utcán ünnepeltek a rendőrök elleni vádemelés hírére

2015. május 2., szombat 14:26

Baltimore-ban az emberek utcára vonulva ünnepelték, hogy a hatóságok vádat emeltek hat rendőr ellen egy 25 éves fekete halála miatt, aki az őrizetben vesztette életét. Éjszaka több embert őrizetbe vettek a kijárási tilalom megszegését követően.

Az afroamerikai áldozat nevét skandálta a tömeg, miközben autók dudáltak az utcákon – így ünnepelték meg a feketék Baltimore-ban, hogy a marylandi államügyész elrendelte a vádemelést hat rendőr ellen, akik az intézkedés közben halálos gerincsérülést okozhattak a 25 éves Freddie Graynek a rabszállító autóban. Nekik most szándékosan vagy gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelniük, és már őrizetbe is vették őket. A férfi nevelőapja elégedett a vádemeléssel.

– Ez egy fontos lépés abban az irányban, hogy igazságot szolgáltassunk Freddie-nek. Az utolsó dolog a sorban, aminek bekövetkeztét Freddie szerette volna, hogy halála miatt a keményen dolgozó baltimore-i emberek elveszítsék munkahelyeiket és bezárják üzleteiket. Ne feledjétek, igazság nélkül nincs béke, de legyen béke, hogy kereshessük az igazságot – fogalmazott Richard Shipley, az életét vesztett férfi apja.

A rendőröket védő ügyvéd kiábrándítónak nevezte a kapkodást, ami a sérüléseibe belehalt afroamerikai férfi ügyében tapasztalható. Szerinte a rendőrök estében is be kell tartani a mindenki mást megillető eljárási folyamatot. „Ezek a rendőrök nem tettek semmi rosszat. Meggyőződésünk, hogy az államügyész példátlan módon lerohanta az igazságszolgáltatást, és komoly aggodalmaink vannak a vád korrektségével kapcsolatban” – hangoztatta Michael Davey, a baltimore-i rendőrök védője.

A baltimore-i erőszak csökkentéséért küzdő civil szervezet alapító vezetője szerint az államügyész elvégezte a rá háruló feladatot, de ezzel az ügy nem zárult le. „Ez nem ítélethirdetés volt, csak vádemelés. Ezzel csak a folyamat közepén járunk, amelynek azonban csak a végén beszélhetünk arról, hogy igazságot szolgáltattunk, vagy sem” – vélekedett Muir Bahar, a 300 Férfi Mozgalom társalapítója.

A nappali ünneplést követően éjszaka újabb rendőri intézkedésekre volt szükség Baltimore-ban, ahol jó néhányan megsértették a már negyedik napja tartó éjszakai kijárási tilalmat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!