2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Csupán átmeneti az alacsony nézőszám?

A Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke szerint csak ideiglenes állapot, hogy kevés néző van a stadionokban a bajnoki mérkőzéseken. Berzi Sándor a magyar futball napján elmondta: a drukkerek már több mint 130 ezer szurkolói kártyát váltottak ki, s abban bízik, hogy a kártya ellen tiltakozók is visszatérnek a lelátókra.

Korábbi és jelenlegi magyar válogatott labdarúgók koszorúztak a magyar labdarúgás napján a Puskás Ferenc Stadionnál felállított emlékműnél. 61 éve, 1953-ban ezen a napon győzte le 6-3-ra az Aranycsapat a Webmley-ben az angol válogatottat. „Aki nem képes megbecsülni a múltját, annak nem is lehet jövője. A magyar futball történelme sikerekben, eredményekben, példaadó személyiségekben gazdag” – mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton.

A jelen kevésbé csillog. Bár új stadionok épülnek, és meglévők újulnak meg, a lelátók többnyire üresek. Sok drukkert a szurkolói kártya bevezetése tart távol a meccsektől. „Nem érdemes azon vitatkozni, hogy van egy negatív hatása a szurkolói kártya intézménye – szerintem helyes – bevezetésének. Eddig is kevesen jártak mérkőzésekre, ma még kevesebben járnak. Teljesen joggal vethető föl a kérdés, hogy még ha hirtelen nem is várható el, hogy a magyar klubfutball vagy a válogatott játékának a színvonala növekedjen. Sajnos egyelőre még lomha fejlődést sem igen látok, de az nem lehet, hogy szép új sportlétesítmények épülnek, és ezekben szignifikánsan kevesebb a néző, mint a korábbi lerobbant, borzalmas ipari műemlékekben” – fogalmazott Deutsch Tamás, az MTK elnöke.

Az MLSZ alelnöke szerint az alacsony nézőszám ideiglenes állapot. „Úgy gondolom, hogy átmeneti állapotban vagyunk. A szurkolók egy része tiltakozik a szurkolói kártya ellen, de hozzáteszem: több mint 130 ezren váltották ki ezt a kártyát. A kártya egyébként nem más, mint könnyítés, hiszen a törvény szerint regisztrálni kell egy mérkőzés jegyvásárlásánál, ez a kártya pedig segít abban, hogy ezt csak egyszer kelljen megtenni” – nyilatkozta Berzi Sándor.

A 130 ezer kártyabirtokosi szám ellenére a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének kimutatása szerint a magyar bajnoki meccsekre átlagosan 2601 szurkoló látogatott ki, 12,5 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

2015-ben a kormány csaknem 20 milliárd forintot szán stadionfejlesztésre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghalt Tompos Kátya színész, énekes

Meghalt Tompos Kátya színész, énekes

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!