2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Színes

Az állattartás komoly felelősséggel jár – figyelmeztetnek az állatvédők + videó

Húsvét előtt sokan döntenek úgy, hogy élő nyulat vagy napos csibét vásárolnak - egyfajta biodíszletnek az ünnephez. A kisállatok tartása azonban komoly felelősséggel jár.

  • Az állattartás komoly felelősséggel jár – figyelmeztetnek az állatvédők + videó

Húsvét tájékán nagyon sokan élő állatokat vesznek ajándékba és az ünnepi csillogás után, unott teherként a családoknál felesleges élőlényekké válnak

Óva intenek az élő állat húsvéti ajándékozásától az állatvédők, akik évről évre tapasztalják, hogy sok esetben az ünnepek után a már megunt állatoktól felelőtlen és durva módon próbálnak megválni a felelőtlen vásárlók.

Nagyon sokan eljutnak arra a pontra, hogy nem viszik vissza a kereskedőhöz, nem találnak neki új gazdát, egyszerűen kidobják az utcára és hát hallunk ilyen extrém eseteket, amikor húsvét utáni hetekben kis nyuszik ugrálnak a panelházak között.

Az állatvédő hangsúlyozta: a háziállatok utcára dobása súlyos bűncselekmény, ami akár börtön büntetéssel is járhat.

Egy kis nyuszinak már az is óriási trauma, ha kiszakítják az alomból, az anyja mellől.

Több évtizedes most már legalább egy fél évszázados szokás az, hogy a húsvéti ünnepekkor nyuszit vásárolnak.

Fontos, hogy aki nyulat, vagy más állatot szeretne tartani, előbb alaposan mérlegelje, tud-e hosszú távon felelősséggel gondoskodni róla, és vállalja-e az ezzel járó életmódváltozást, költségeket- hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Felelősséggel kell belevágni minden állattartásba nem csak a nyúltartásba de ez nyilván a nyuszikra is vonatkozik. Tehát csak az vásároljon nyulat aki aztán utána hosszútávon is tud a nyúl igényeinek megfelelően gondoskodni róla.

A nyulak viszonylag hosszú életű állatok, 6-8 évig is élhetnek, így ha hazaviszünk egyet, élete végéig kell gondoskodni róla.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!