2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kultúra

Már Londonban is vetítik a Most vagy soha! című új magyar filmet

A meghívott közönség előtt tartott díszbemutató helyszíne a híres Vue filmszínház volt. Már Londonban is vetítik a Most vagy soha! című új magyar filmet
10 nap múlva új Bogyó és Babóca rajzfilm a mozikban!

10 nap múlva új Bogyó és Babóca rajzfilm a mozikban!

Az idén 20 éves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel, és néhány vadonatúj karakterrel. 2024. március 17.
Egy tengerészből lett orosz komponista gazdag életútja

Egy tengerészből lett orosz komponista gazdag életútja

A komolyzenei klasszikusról az MTVA Sajtóarchívumából állított össze portrét az MTI. 2024. március 16.
Zenés költészet + videó

Zenés költészet + videó

Nem csak a filmekben, hanem a zenében is élénken él Petőfi Sándor alakja. Éliás Gyula nagy rajongója Petőfi Sándor költészetének, sőt, néhány napja készült el az Ideál és való című dallal, aminek Petőfi egyik verse az alapja. 2024. március 15.
Most vagy soha! - akcióhős márciusi ifjak + videó

Most vagy soha! - akcióhős márciusi ifjak + videó

A Most vagy soha című alkotás új korszakot nyitott a magyar filmgyártásban. Ünnapi adásunk vendége volt Rákay Philip kreatív producer, forgatókönyvíró, Szente Vajk forgatókönyvíró és Lóth Balázs rendező. 2024. március 15.
Reformkor a filmvásznon + videó

Reformkor a filmvásznon + videó

A reformkor kedvelt téma a filmművészetben, a klasszikusok közül talán a legismertebb alkotás A kőszívű ember fiai, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharcnak állít emléket. Vendégunk volt Dudás Viktor filmszakértő. 2024. március 15.
Íme, az idei Kossuth-díjasok listája: Leslie Mandoki és Trill Zsolt is a díjazottak között + videó

Íme, az idei Kossuth-díjasok listája: Leslie Mandoki és Trill Zsolt is a díjazottak között + videó

Megmaradásunk nem magától értetődő, ezért tenni kellett és tennünk kell, a jog eszközeivel, a kultúra vívmányaival, a tudomány eredményeivel – hangsúlyozta a köztársasági elnök a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint Magyar Érdemrend-kitüntetések átadásán. Sulyok Tamás hozzátette: sajátos módon mi, magyarok éppen harcaink közben alakítottunk nagyot és világraszólót. 2024. március 14.
Állami kitüntetéseket, művészeti díjakat adott át az ünnep alkalmából Csák János

Állami kitüntetéseket, művészeti díjakat adott át az ünnep alkalmából Csák János

Az óriások sorába lépnek, akik most a nemzet hálájaként elismeréseket kapnak. Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát – mondta a kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak csütörtöki átadásán. 2024. március 14.
Rákay Philip: Bárkinek lett volna lehetősége rá, hogy filmet készítsen Petőfiről, de nem tette

Rákay Philip: Bárkinek lett volna lehetősége rá, hogy filmet készítsen Petőfiről, de nem tette

A magyar filmkészítők jelentős része tudatosan hősteleníti a történeteket, nem felemelni akarja a nézőt, hanem lelkileg a földbe döngölni – mondta a Most vagy soha! című új magyar filmdráma kreatív producere. 2024. március 14.
Elhunyt Szilágyi István Kossuth-díjas erdélyi magyar író

Elhunyt Szilágyi István Kossuth-díjas erdélyi magyar író

Életének 86. évében szerdán Kolozsváron elhunyt Szilágyi István Kossuth- és József Attila-díjas erdélyi magyar író, a Helikon alapító főszerkesztője. 2024. március 13.

Fejér megye is részese az Oscaron elért magyar sikereknek

Az etyeki Korda Filmstúdióban forgatták annak a filmnek egyes jelenteit, melyért Mihalek Zsuzsa díszlettervező Oscar-díjat kapott az idei díjátadó gálán. 2024. március 11.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a forradalom kultúráját mutatja be március 15-én

Az ünnepi programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók – áll a közleményben. 2024. március 11.

Mi lesz a szétszabdalt festmény sorsa? + videó

Ki is volt az a világhírű magyar festő, akinek Arthur Balfour egykori brit miniszterelnököt ábrázoló képét egy palesztinpárti tüntető vörös festékkel lefújta, majd szétszabdalta a Cambridge-i Egyetemen? 2024. március 11.

Barbie, Oppenheimer és a többiek – ma adják át az Oscar-díjakat

A Magyarországon forgatott Szegény párák a legjobb film Oscarjáért is versenyben van az American Fiction, a Barbie, az Egy zuhanás anatómiája, az Előző életek című produkciókkal együtt. 2024. március 10.

Háromnapos ingyenes ünnepi programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Március 15-én a Múzeumkertben az ünnepélyes programok 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mond beszédet 11 órakor. 2024. március 08.

A Bring Me The Horizon visszatér Budapestre

A Bring Me The Horizon visszatér a magyar fővárosba. A világhírű brit metalcore csapat tavalyi sportarénás koncertje után idén június 17-én a Budapest Parkban mutatja be hamarosan megjelenő új lemezét. 2024. március 06.

Meg lehet szakítani egy szünettel Carl Orff klasszikus művét?

A vendégművész a büfébevételre gyanakszik, a főigazgató szerint ez műbalhé. 2024. március 03.

Demeter Szilárd: A magyar nemzeti kulturális identitást egységében kell megmutatni

A magyar nemzeti kulturális identitást egységében megmutató tudásátadás a koordinált múzeumi együttműködés feladata. 2024. február 29.

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében. 2024. február 27.

Megjelent Paul Hollander: Marx és a Korán című tanulmánykötet

Paul Hollander (1932–2019) magyar származású politikai szociológus, író, történész tanulmányaiból összeállított kötet jelenik meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kiadásában. 2024. február 27.

Egy könyv, amely tükröt tart a kommunizmus iránt romantikus érzelmeket tápláló értelmiségiek elé

Paul Hollander (1932–2019) magyar származású politikai szociológus, író, történész tanulmányaiból összeállított kötet jelenik meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kiadásában. 2024. február 26.

Az Oppenheimer kapta a fődíjat az amerikai producerek céhétől is

Christopher Nolan Oppenheimer című filmje nyerte el vasárnap Amerikai Producerek Céhének (PGA) filmes fődíját. 2024. február 26.

Elhunyt Hunyadkürti György színművész

A kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészét életének 73. évében hétfőn, váratlanul érte a halál. 2024. február 26.

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost. 2024. február 25.

A Dahomey című dokumentumfilm nyerte az Arany Medvét

A francia-szenegáli Mati Diop Dahomey című dokumentumfilmje kapta a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat a 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján. 2024. február 25.

Kovács Ákos lányával együtt lép fel a Kertész Imre Intézetben

A három alkalommal jelentkező esten szó lesz irodalomról, filmekről, zene és hit találkozásáról. 2024. február 24.

Sajtóközlemény: Az ókori Rómát, a páratlanul sikeres birodalom történelmét bemutató filmklubot indít a Nemzeti Múzeum

A programsorozaton a Róma alapítása és a birodalom kialakulása, a Róma társadalma, a Vallás: hitvilág és szertartások és az A Római Birodalom bukása témák köré szerveződnek a filmek. 2024. február 23.

Végső búcsút vettek Grétsy László nyelvésztől

A család, barátok, kollégák, tisztelők jelenlétében vettek végső búcsút pénteken Grétsy Lászlótól a Farkasréti temetőben. 2024. február 23.

In memoriam Czakó Gábor

Czakó Gábor szerdán, életének 82. évében hunyt el, az MTVA most műsorral idézi fel alakját. 2024. február 21.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!