2024. 04. 29. Hétfő Péter napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:40

Radar

Radar – A szűrővizsgálatokkal megelőzhető az előzmények nélküli rosszullét + videó

A sportolók sokszor vannak kitéve a magas intenzitású edzéseknek, hogy teljesítményük a legkiélezettebb pillanatokban is a legjobb legyen. Szombaton Debrecenből érkezett a hír, hogy Blázsovics Péter rosszul lett és összeesett egy edzésen.

  • Radar  – A szűrővizsgálatokkal megelőzhető az előzmények nélküli rosszullét + videó

Árvai Péter feltalálóként a hasonlóan hirtelen rosszullétek gyors diagnosztizálásán dolgozik. Ez, illetve eddigi tanulmányai és tapasztalatai nagyban hozzájárultak a sikeres újraélesztésben, és természetesen gyors lélekjelenléte sem volt utolsó. Blázsovics továbbra is az intenzív osztályon van megfigyelésen, de szerencsére komolyabb probléma nélkül és magas az esélye arra, hogy visszatérjen szeretett sportjához. Blázsovics Péterrel a hírek szerint korábban még soha nem fordult elő hasonló eset, nem lett rosszul sem edzésen, sem máshol, sőt, a sportorvosi vizsgálatok sem mutattak ki semmilyen rendellenességet.

A hirtelen rosszullétek nem állnak messze a sportolóktól. Hazánkban is korábban több szerencsétlen kimenetelű eset is történt: Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus, vagy a jégkorongozó Ifjabb Ocskay Gábor is szívproblémák miatt hunyt el, tragikusan fiatalon. A negatív példák mellett azért akadt olyan is, aki túlélte a szívinfarktust. Christian Eriksen dán labdarúgót a legutóbbi Európa-bajnokságon a pálya szélén élesztették újra. Az eset után egy úgynevezett Pacemakert, azaz egy szívritmus-szabályozót kapott, és ezzel visszatérhetett a futballpályára.

A kardiológus szakorvosok a megelőzés érdekében azért továbbra is biztatják az embereket a rendszeres szűrővizsgálatokra, még akkor is, ha minden előzmény nélkül is be tud következni a baj.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Tűzben edzett történelem + videó

Radar - Tűzben edzett történelem + videó

600 tonna speciális acélból készül a Paks II. atomerőmű ötös blokkjának tartálya. A HírTV stábja ott volt az Atomenergomas Szentpétervár melletti üzemében, amikor elkezdődött a különleges munkafázis.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!