2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Meghalt egy gyerek a karddal elkövetett londoni támadásban

Meghalt egy gyerek abban a támadásban, amelyet kedden Londonban követett el egy karddal felfegyverkezett férfi.

  • Meghalt egy gyerek a karddal elkövetett londoni támadásban

Stuart Bell főfelügyelő, a Scotland Yard területileg illetékes parancsnoka kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy 13 éves fiú, aki kórházba szállítása után vesztette életét.

Bell megerősítette, hogy a támadás helyszínéről a gyerekkel együtt öt sérültet szállítottak kórházba, köztük két rendőrt.

Egyikük állapota sem életveszélyes, de a két rendőr Stuart Bell megfogalmazása szerint jelentős szúrt sérülések miatt műtéti beavatkozásra szorult.

Bell elmondta: a 36 éves gyanúsítottat az első bejelentés után 22 perccel, elektromos sokkoló alkalmazásával ártalmatlanná tették és elfogták.

A rendőrtiszt megerősítette azt is, hogy a Scotland Yard eddigi vizsgálata alapján a támadás nem terrorcselekmény volt.

Hozzátette: nem célzott támadásról volt szó, a rendőrség nem tart attól, hogy a helyi közösséget további veszély fenyegetné, és az őrizetbe vett férfin kívül nem keres más gyanúsítottat az ügyben.

Nem válaszolt ugyanakkor arra a kérdésre, hogy a gyanúsítottnak volt-e már dolga a rendőrséggel.

A Scotland Yard nem sokkal korábbi hivatalos tájékoztatásában is kiemelte, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

Az első beszámolóban szerepelt az is, hogy a gyanúsított a brit főváros északkeleti határában, a belvárostól 20 kilométerre fekvő Hainault negyedben járművével egy épületnek hajtott, majd több embert megszúrt.

A rendőrségi ismertetés szerint az illető, aki egy karddal volt felfegyverkezve, ezután másokat is megtámadott; köztük volt a két rendőr is, aki elsőként érkezett a helyszínre a bejelentés után.

A közeli Hainault metróállomást és a környező utcákat a rendőrség kedd délután is zárva tartotta, de a mentők már elvonultak a helyszínről.

Fotó: Jordan Pettitt/PA Images - Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!