2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Célpont 00:10

Belföld

10 évre titkosította Erzsébetváros a korrupciógyanús dokumentumokat + videó

Korrupciógyanús VII. kerületi ügytől hangos a közélet. A múlt héten tettek közzé a Budapesti Prókátor Facebook-oldalon olyan információkat, amelyek szerint Erzsébetváros DK-s polgármestere, 40 milliós szerződést köthetett a vejéhez közel álló cégekkel.

  • 10 évre titkosította Erzsébetváros a korrupciógyanús dokumentumokat + videó

Niedermüller Péter, polgármester, Budapest VII. kerület, Demokratikus Koalíció: "Arról beszélünk, hogy most megpróbál belém beszélni valami baromságot, amit kitaláltak és most azt hiszi, hogy engem ezzel fog etetni itt heteken keresztül. Nem vagyok hajlandó ezekre a hülyeségekre válaszolni."

Így próbálta tagadni Niedermüller Péter a Magyar Nemzet stábjának, hogy nagyságrendileg 40 milliót költött személyes imázsa kialakítására az erzsébetvárosiak adóforintjaiból.

A múlt héten rántotta le a leplet a Budapesti Prókátor néven futó Facebook-oldal a DK-s polgármester botrányáról. A bejegyzés szerint Niedermüller Péter vejének baráti köréhez tartozó cég nyert el az önkormányzati megbízásokat.

Niedermüller Péter az ügy kirobbanása után pár nappal az ATV-ben kezdett magyarázkodásba. Ott már elismerte: létezett imázs-építésre vonatkozó szerződés, de azt tagadta, hogy ebben szerepe lenne vejének, Horn Gábornak is.

Niedermüller Péter, polgármester, Budapest VII. kerület, Demokratikus Koalíció: "Weber és Mill Kft-vel volt politikai stratégiával kapcsolatban szerződésünk. Horn Gáborral az ég adta egy világon semmi szerződésünk nincs."

Pár pillanattal később azonban kiderült mégis mégis volt és konkrétan Horn Gábor szervezetével a Republicon intézettel.

Niedermüller Péter, polgármester, Budapest VII. kerület, Demokratikus Koalíció: "A Republicon Intézettel volt egy szerződésünk még 2020-ban, amikor a Budapest Intézettel közösen készítettek egy felmérést a VII. kerület lakáshelyzetéről, a lakáspolitikai alapvetésünkhöz."

Most pedig Erzsébetváros egyik független önkormányzati képviselője a kerület jegyzőjéhez fordult, hogy megtudja mi készült 40 millió forint közpénzből imázsépítés címszóval.

Garai Dóra azt a válasz gyanánt csak azt kapta: tíz évre titkosították a szerződéseket.

Benedek Zsolt, polgármesterjelölt, Budapest VII. kerület, Fidesz-KDNP: "Egészen egyszerűen nevetséges az, amit Niedermüller Péterék csinálnak!"

Így kommentálta a Niedermüller Péter körül kialakult helyzetet a kormánypárt VII. kerületi polgármesterjelöltje. Benedek Zsolt rámutatott: van kapcsolat a Republikon Intézettel és a Weber und Mill Kft ((Véber und mill)) között is, hiszen mindkét esetben Hann Péter írta alá a szerződéseket.

Benedek Zsolt, polgármesterjelölt, Budapest VII. kerület, Fidesz-KDNP: "A polgármester közvetlenül a vejé érdekeltségébe tartozó Republikon Intézettel is korrupciógyanús szerződéseket köthetett. Meglepő módon ezeket a szerződéseket is az a Hann Péter írta alá, aki korábban a Weber und Mill Kft-nek volt az ügyvezetője."

Benedek Zsolt hozzátette: frakciójuk rendkívüli testületi ülés összehívását és eseti bizottság felállítását kezdeményezi.

A Hír TV is szeretett volna információkat kapni a megállapodásokról, azonban a polgármester nem kívánt kameránk elé állni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!