2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Belülről bomlasztják a baloldali összefogást a VIII. kerületben

A jelenlegi polgármester és józsefvárosi jelölt, Pikó András ellen indít saját jelöltet az MSZP. Mintegy féltucat fővárosi kerületben szembesülhettek azzal a választók, hogy a korábban még szövetséget hirdető pártok most egymás ellen indulnak. A baloldali pálfordulást Dobrev Klára "a demokráciával" magyarázta.

  • Belülről bomlasztják a baloldali összefogást a VIII. kerületben

A főváros talán legerősebb önkormányzati teljesítményével, talán a legelőremutatóbb, legprogresszívabb programjával és biztosan a legszélesebb társadalmi alapokon nyugvó szövetségével vágunk neki ennek az 50 napnak - így indította kampányát a VIII. kerület polgármestere április 20-án.

Alig pár hét múlva már azért panaszkodott Pikó András, hogy egykori szövetségei kihátráltak mögüle.

Azt írta közösségi oldalán:

Véglegessé vált, Józsefvárosban a Magyar Szocialista Párt 11 egyéni választókörzetben ráindul a mögöttem álló, széles ellenzéki koalíció képviselőjelöltjeire, ráadásul polgármesteri kihívót is kapok az alpolgármester személyében.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere ugyanezen bejegyzés alatti hozzászólásában szintén a baloldali pálfordulás miatt fakadt ki.

Azt írta:

Ferencvárosban is ez a helyzet, nem jött be a zsarolás, ránk indul az MSZP-DK. Valóban, aki rájuk szavaz, a Fidesz visszatérésére szavaz.

Dobrev Klára május elsején még azzal kampányolt, hogy nem engedi megosztani a baloldali összefogást. A DK EP-listavezetője alig egy hét múlva már abban látja a demokrácia és az összefogás erejét, hogy az ellenzéki pártok egymásra is indíthatnak jelölteket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!