2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Magyar Péter ennél baloldalibb már nem is lehetne + videó

Magyar Péter annál baloldalibb, mint amennyire baloldali, már nem is lehetne - erről Menczer Tamás kormánypártok kommunikációs igazgatója beszélt közösségi oldalán. Szerinte a Tisza párt alelnöke mellett csak baloldaliak vannak. Közben kiderült, a párt európai parlamenti listájának 6. helyezettje korábban hasztalannak nevezte a rezsicsökkentést.

  • Magyar Péter ennél baloldalibb már nem is lehetne + videó

Április 11-én jelentette be Magyar Péter, hogy a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba vette a Tisza Pártot, ami többek között azt jelentette, hogy elindulhatnak a júniusi választásokon.

Az EP-listát azonban rendhagyó módon állították össze: pályázat útján lehetett jelentkezni a helyekre, a listát pedig végül Magyar Péter vezeti. A Tisza Párt végül tizenkét jelölttel fut neki a június 9-i voksolásnak.

Ráadásul a Tisza-párt fővárosi listáján 12 név szerepel, csakúgy, mint a párt EP-listáján, ezeken pedig hat név megegyezik.

Ezeknek a listáknak a 6. helyezettje, Gerzsenyi Gabriella aki egy tavalyi facebook posztjában hasztalannak nevezte a rezsicsökkentést - erről írt a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: Gerzsenyi Gabriella 2005 és 2021 között dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságnál. Tavalyi posztjában pedig arról is vallott, hogy brüsszeli tisztviselőként többször leírta hivatalos iratokban, hogy a rezsicsökkentéssel az ország maga alatt vágja a fát.

A Mandiner pedig arra hívta fel a figyelmet: hogy Gerzsenyi egy másik posztjában vallott nézeteiről, ahol többek között azt írta, idézem: "Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét. Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság”

Ezzel többek szerint saját maga mellett a Tisza Pártot, a listát és MAgyar Pétert is egyértelműen a baloldalon helyezte el.

"Magyar Péter annál baloldalibb, mint amennyire baloldali, már nem is lehetne. Nincs is neki másik oldala. Csak baloldala van." - erről már a kormánypártok kommunikációs igazgatója beszélt. Menczer Tamás a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, Magyar Péter mellett jelenleg csak baloldali szereplők állnak.

"És most az új hír, tegnapi talán, a 444-en, ami nem vádolható olyan nagy kormánybarátsággal, mondta Dobrev Klára, és Gyurcsány Ferenc, hogy várják Magyar Pétert. Ők össze akarnak fogni. És Magyar Péter pedig a Die Presse-nek mondta, egy külföldi lapnak, hogy 26-ban koalíciót kell kötni, ő koalíciót köt. Tehát egy brancs. Ennél baloldalibb nem is lehetne." - fogalmazott Menczer Tamás. 

Magyar Péter esete hasonlít arra, amelyet Márki-Zay Péternél vagy korábban a Momentumnál vagy a Jobbiknál lehetett látni - erről már a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt.

"Nagyjából azt látjuk, mint a 2018-as Jobbik esetében, és hát ott is azt láttuk, hogy a politikai racionalitás, a Demokratikus Koalíció mozgása, azt eredményezte, hogy együttműködtek és összefogtak, Magyar Péter esetében is erre lehet számítani." - emelte ki a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Deák Dániel hozzátette, az, hogy Magyar Péter bejelentette, hogy nem állítanak megyei listákat, azt mutatja, hogy ez egy komoly kudarc számára és nem találtak megfelelő jelölteket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!