2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország jó időben és a megfelelő stratégia mentén kezdte újraépíteni a védelmi iparát + videó

A honvédelmi miniszter emlékeztetett: a világ két éve közvetlen háborús veszélybe sodródott.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország jó időben és a megfelelő stratégia mentén kezdte újraépíteni a védelmi iparát + videó

A legmodernebb virtuális valóság technológia segítségével készülhetnek bevetésre és szerezhetnek némi harctéri rutint a magyar honvédség katonái. Ez ugyan nem helyettesíti a valódi harcban szerzett tapasztalatot, de segít a honvédek kiképzésében.

Segít a katonáknak még harc képzettebben kikerülni az egész rendszerből, mindig ahhoz hasonlítom, hogy ha van egy autóvezetés és ott van egy rutin vizsga illetve egy forgalmi vizsga akkor nem a 10 óra rutin és 10 óra forgalmi vizsgán vesz részt a ember hanem 50- 100 óra forgalmi vizsga után egy sokkal képzetebb sofőrkén kerül ki és ugyanez igaz a honvédségre is.

Ez is része a Magyar Honvédség haderőfejlesztési programjának, amelyben eddig is a legmodernebb hadieszközöket szerezte be hazánk. Csúcstechnológiás Airbus helikopterek, a világ legjobbjaiként számon tartott német Leopárd páncélosok, és hamarosan új generációs Gripen vadászgépek szavatolják a biztonságunk.

Magyarország jó időben, és megfelelő stratégia mentén, kezdte el építeni vagy ha úgy tetszik, újraépíteni a védelmi iparát.

A honvédelmi miniszter a rendezvényen elmondta, teljesen átalakul a Magyar Honvédség, egy 21. századi NATO-kompatibilis, világszínvonalú haderő épül.

A 2010-es kormányváltás után felismertük, hogy nem lehet és nem is szabad megúszni a haderő fejlesztést, a világ változni fog, és nincs haderőfejlesztés önálló és katonai szuverenitás szempontjából támaszt nyújtó védelmi ipari fejlesztés nélkül.

Szalay- Bobrovniczky Kristóf azt is elmondta, hogy mindössze néhány év alatt, szinte a semmiből jöttek létre a mára már működő védelmi ipari gyárak. Zalaegerszegen harckocsikat, Kiskunfélegyházán kézifegyvereket gyártanak. Gyulán az Airbus helikopterek alkatrészei készülnek, Várpalotán lőszergyár épül, Kaposváron pedig a Gidrán harcjárművek gurulnak ki az üzemből. integrációja folyik. Mindezek eredményeként Magyarország modern, ütőképes és a térség meghatározó haderejével rendelkezhet majd - tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!