2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Gazdaság

Erős 2024-es kezdés a gépjárműpiacon

2024. jól indult a gépjárműpiac számára, az első négy hónapban körülbelül 7.000 darabbal több személyautót regisztráltak, mint 2023-ban vagy akár 2022-ben. 2024-re elmondhatjuk, hogy a félvezetők hiánya okozta ellátási láncproblémák megoldódtak és ennek köszönhetően a szállítási idők visszaálltak a megszokott időtartamokra. Miután a kamatok is csökkentek, minden adottá vált az új autók piacának fellendüléséhez.

  • Erős 2024-es kezdés a gépjárműpiacon

Az idei év első négy hónapjában 10,4 százalékkal regisztráltak több személyautót, mint 2023-ban, a 2022-es adatokat pedig 11,4 százalékkal szárnyalta túl a magyar autópiac. Összesen 2024. április végéig 42.075 darab személyautót regisztráltak.

Különösen jelentős növekedést lehetett tapasztalni az elektromos személyautók esetében, az előző év azonos időszakához képest közel 50%-kal több elektromos autó került az utakra, mint 2023 első négy hónapjában.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete arra számít, hogy a piac növekvő trendje továbbra is fennmarad, ugyanis továbbra is kiemelkedően jók az új autó vásárlás lehetőségei a magyar piacon.

Nem csak a személyautók fogynak jól!

Még a személyautók piacát is túlszárnyalta a kishaszon gépjárművek regisztrációja, ugyanis 22,3 százalékkal több haszonautó került forgalomba, mint 2023-ban. Szintén jól teljesített a motorkerékpárok piaca, 10,4 százalékkal több motor helyeztek forgalomba, mint 2023 első négy hónapjában.

2024. áprilisának végéig 8.247 kishaszon jármű került forgalomba, míg motorkerékpárból 2.403 darabot regisztráltak Magyarországon.

Ami az egyéb járműkategóriákat illeti, stagnálást lehet tapasztalni a nagyhaszonjárművek piacán (-5,7% az előző év azonos időszakához képest), és a használt autók esetében (személyautó: +3,6%, kishaszon: -7,3%).

Az autóbuszok és a közúti nehézpótkocsik esetében látni jelentősebb visszaesést, de A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete bízik benne, hogy az év további részében ezek a kategóriák is erősődni fognak.

Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!