2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Metropol: Karácsony Gergely öt évig nem csinált semmit + videó

Karácsony Gergely azért kampányol, hogy újabb öt évig lehessen főpolgármester, a főnökei, Gyurcsányék támogatásával – amint be is ismerte.

  • Metropol: Karácsony Gergely öt évig nem csinált semmit + videó

Mostanában felelőtlen ígérgetések helyett azzal próbál szavazatokat szerezni Karácsony Gergely, hogy a többi jelölt kampányát kritizálja. De mi mással is kampányolhatna? 2019 óta nem tett szinte semmit, ígérgetnie pedig felesleges, mert öt évvel ezelőttről maradt bőven annyi, ami még mostanra is kitart – írja a Metropol.hu.

Ha mégis röviden össze akarjuk foglalni, hogy mivel lett Budapest másabb 2019 előtthöz képest, akkor ezeket mondhatnánk:

2019 óta a főváros a csőd szélére került, ellepte az utcákat a kosz és a szemét, valamint soha nem látott dugók akadályozzák az autós közlekedést.

A főpolgármester semmittevése mindenkinek feltűnik. Vitézy Dávid például a közösségi médiában szembesítette azzal Karácsonyt, hogy a 2019-es kampánya idején tett 135 ígéretéből 93 nem teljesült. Vitézy ki is hívta Karácsony Gergelyt egy főpolgármesteri vitára, de a Gyurcsánnyal szövetkező Karácsony különböző indokokra hivatkozva, kitért ez elől.

Kettejük vitája ráadásul itt nem szakadt félbe, Karácsony Gergely ugyanis az egyik napilapnak adott interjújában azzal dicsekedett, hogy az elmúlt 30 évben senki sem szerzett be annyi új trolit, villamost, mint ők. Vitézy Dávid erre reagálva, úgy fogalmazott: 

Az utolsó sikeres villamos- és trolibusz-közbeszerzés Budapesten 2014-ben volt, mindkét szerződést én írtam alá, 108 db új trolira és 124 db új villamosra. Azóta is ezekből a keretszerződésekből érkeznek Budapestre az új alacsony padlós Solaris trolik és CAF-villamosok. Ebben a ciklusban egyetlen villamostendert sem sikerült kiírni, ahogy egyetlen darab új trolibuszra sem kötött szerződést Budapest.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje március végén jelentette be, hogy elindítja a Kamuméter számlálót. Szerinte erre azért van szükség, mert a választási kampányban rendszerint elindulnak a felelőtlen ígérgetések, ebben pedig úgy véli, hogy Karácsony Gergely a legjobb. 

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Kárt okozna Magyarországnak egy baloldali kormány Kína-ellenes retorikája?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!